Την πληροφορία πως ο Κώστας Καραμανλής αποχωρεί από την πολιτική δημοσίευσε σε άρθρο του ο εκδότης των «Παραπολιτικών» Γιάννης Κουρτάκης. Το δημοσίευμα, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στο γαλάζιο χώρο, αλλά και πολλά ερωτήματα, καθώς στο παρασκήνιο μαίνεται μια εσωκομματική σύγκρουση με φόντο την επικείμενη πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Το ανώτατο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα φέρεται να είναι ο τελευταίος διακαής πόθος του Αντώνη Σαμαρά, μετά τον αποκλεισμό του από την Κομισιόν, ωστόσο οι πληροφορίες θέλουν το «καρμανλικό μπλοκ» να έχει προβάδισμα, είτε με τον Προκόπη Παυλόπουλο είτε ακόμη και με τον Κώστα Καραμανλή. 

Ads

Σύμφωνα με το άρθρο του Γιάννη Κουρτάκη, ο Κώστας Καραμανλής είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη συνάντησή τους στο μεσοδιάστημα της Κυριακής των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. «Θα είμαι υποψήφιος για τελευταία φορά…», φέρεται να του είπε, ανακοινώνοντάς του πως θα πραγματοποιήσει πολιτική περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα, ώστε να προσφέρει στο κόμμα πριν την οριστική αποχώρησή του. 

Στο άρθρο αναφέρεται πως η πληροφορία της «αποστρατείας» του Καραμανλή άρχισε και πάλι να κυκλοφορεί όταν ακούστηκε το ενδεχόμενο να τον προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Πλέον, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, έχει αρχίσει να το λέει και ο ίδιος προς τους συνομιλητές του. «Πρέπει να ξέρεις πότε να φύγεις», φέρεται να υποστηρίζει ενώ δεν αφήνει κανένα περιθώριο μεταστροφής των σχεδίων του, κλείνοντας επί της ουσίας το σενάριο για να αναλάβει τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Την οριστική του απόφαση, όπως γράφει ο Γιάννης Κουρτάκης, θα την γνωστοποιήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ δεν αποκλείεται να τη δημοσιοποιήσει πριν από την έναρξη των διαδικασιών της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας την οικειοθελή αποστρατεία του.