Αποφασισμένος να αποχωρήσει από την κυβέρνηση είναι σύμφωνα με το Βήμα ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, καθώς αναγνωρίζει ως «αρνητικό» το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την τρόικα για το καθεστώς για τη διάρκεια ζωής του γάλακτος.

Ads

 
Ο Μ. Χαρακόπουλος, σύμφωνα με το Βήμα, εκτιμά πως τα όσα συμφωνήθηκαν με την τρόικα θα επιδεινώσουν την κατάσταση για τους Έλληνες κτηνοτρόφους και άρα δεν μπορεί να δεχθεί μια τέτοια συμφωνία. «Θα περιμένω να τελειώσει η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. την Παρασκευή και μετά θα τοποθετηθώ», φέρεται να δηλώνει προς τους συνομιλητές του.
 
«Αν επιμηκυνθεί η διάρκεια ζωής του παστεριωμένου γάλακτος από 5 σε 7, σε 9 ή 10 μέρες, θα ζήσουμε το εξής παράδοξο: ενώ δεν θα υπάρχει ελληνικό «φρέσκο» να έχουμε εισαγωγές παστεριωμένου γάλακτος μεγαλύτερης διάρκειας από άλλες χώρες οι οποίες έχουν το χαρακτηρισμό «φρέσκο», όπως η Ιταλία» τόνισε προ ημερών.
 
Παράλληλα έχει διαμηνύσει έγκαιρα ότι θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες στην ελληνική αγελαδοτροφία και θα αναγκαστούν να κλείσουν και να εξαγοραστούν επιχειρήσεις. «Τελικά, τι θέλουμε; Δεν θέλουμε να υπάρχει παραγωγικός ιστός στη χώρα; Δεν θέλουμε να έχουμε τη δυνατότητα παραγωγής; Είμαστε μια χώρα, η οποία έχει χάσει πια την αυτάρκειά της σε τρόφιμα» είπε.