Σε αποχή από τα μαθήματα κατεβαίνει το 2ο έτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ), από την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου έως τις 8 Φεβρουαρίου, ενώνοντας την διαμαρτυρία τους για το ΠΔ υποβάθμισης των καλλιτεχνικών σπουδών, σε εκείνη όλου του καλλιτεχνικού κόσμου. 

Ads

Απαιτούν:

«1) Την ΑΜΕΣΗ απόσυρση του ΠΔ 85/2022, για τις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό.
2) Την ΑΜΕΣΗ επίλυση στο ζήτημα της διαβάθμισης των πτυχίων μας: Εξομοίωση των πτυχίων μας λόγω αντικειμενικής ιδιαιτερότητας με ΤΕ καθολικά για θέσεις στο δημόσιο. Κλάδος ΤΕ για ΟΛΟΥΣ τους αποφοίτους καλλιτεχνικών σχολών και ωδείων (όπως ίσχυε για τους/τις διπλωματούχους μέχρι το 2003). Συμπερίληψη όλων των αποφοίτων από το 2003 και μετά.
3) Την Παροχή Σίτισης, Στέγασης, Δωρεάν Συγγραμμάτων, Κρατικών Υποτροφιών και Φοιτητικών Επιδομάτων στο Σπουδαστικό Σώμα των εποπτευόμενων από το ΥΠΠΟΑ Σχολών,
4) Την περαιτέρω στελέχωση των Δημοσίων Σχολών Παραστατικών Τεχνών με το απαραίτητο προσωπικό και τον απαραίτητο εξοπλισμό για την διενέργεια των σπουδών μας.
5) Την ΆΜΕΣΗ ίδρυση Δημόσιας Σχολής Παραστατικών Τεχνών Ανώτατης Εκπαίδευσης με παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα.
6) Δυνατότητα Π.Ε. σε αποφοίτους ανωτέρων καλλιτεχνικών σχολών, είτε μέσα από διαδικασίες εξομοίωσης με εξετάσεις σε μια σειρά μαθημάτων για τους αποφοίτους – μέχρι και την ίδρυση της Δημόσιας Σχολής Παραστατικών Τεχνών Ανώτατης Εκπαίδευσης – είτε με κατατακτήριες και μερική φοίτηση μετά την ίδρυση της Δημόσιας Σχολής Παραστατικών Τεχνών Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Καλούμε τα υπόλοιπα έτη, το διδακτικό προσωπικό της σχολής μας, σπουδαστές και αποφοίτους σχολών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, όλους τους φοιτητικούς συλλόγους, καθώς και όλο τον κόσμο, να μας στηρίξουν έμπρακτα σε αυτή μας την απόφαση.

Ads

Στηρίζουμε τις καταλήψεις των δραματικών σχολών του Εθνικού Θεάτρου, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

2ο έτος Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ).».