Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει tweet της Κορίνας Βασιλοπούλου, περιφερειακής συμβούλου με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου, με το οποίο καταφέρεται εναντίον του δημοσιογράφου Κώστα Στούπα και του επιτελείου της οικονομικής ιστοσελίδα capital.gr. Ο απρεπής χαρακτηρισμός που χρησιμοποίησε προκάλεσε πολιτικές αντιδράσεις, βάζοντας ευατόν αλλά και τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ στο μάτι του κυκλώνα, με την Κορίνα Βασιλοπούλου να προβαίνει σε νέα ανάρτηση στην οποία αναφέρει πως επρόκειτο για μία αποτυχημένη απόπειρα χιούμορ.

Ads

Στο πρώτο επίμαχο tweet η Κορίνα Βασιλοπούλου ανέφερε: «O Στούπας είναι το πουτ..ακι των δανειστών @nikosagSKG. Όπως και όλα τα καλόπαιδα του @capitalgr».

Πολιτικές αντιδράσεις

Άμεση ήταν η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που άσκησαν δριμεία κριτική στην Κορίνα Βασιλοπούλου, σπεύδοντας παράλληλα να ρίξουν τα βέλη τους και προσωπικά στην Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο για «φαινόμενα τρομοκράτησης δημοσιογράφων από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ». «Φαίνεται πως στο μυαλό κάποιων, όποιος εκφράζει διαφορετικές απόψεις, είναι ύποπτος και καταδικαστέος», αναφέρει σε ανακοίνωση του Το Ποτάμι και προσθέτει: «Πρόκειται για καθαρά φασιστική λογική. Η ελευθερία του λόγου σε μια δημοκρατία είναι αδιαπραγμάτευτη και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάρει καθαρή θέση για τέτοιες δηλώσεις στελεχών του. Εκτός αν κάποιοι εξακολουθούν να έχουν στο μυαλό τους μια κοινωνία στην οποία θα εκφράζεται μόνο η δική τους αλήθεια». Χαρακτηρίζοντας την ανάρτηση της Κορίνας Βασιλοπούλου «χυδαία επίθεση», το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση του αναρωτιέται αν «η πολιτική προϊσταμένη της κα. Βασιλοπούλου, η λαλίστατη περιφερειάρχης κα. Δούρου έχει να πει κάτι;».

Μια «αποτυχημένη απόπειρα χιούμορ»

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από το tweet της, η Κορίνα Βασιλοπούλου προχώρησε σε νέα ανάρτηση με απολογητική διάθεση, κάνοντας λόγο για «μια αποτυχημένη απόπειρα δηκτικού χιούμορ, χωρίς να υπάρχει πρόθεση για υβριστικά υπονοούμενα».

Όπως έγραψε στο λογαριασμό της:

«Ο παρορμητισμός είναι κακός σύμβουλος και οι λέξεις, ενίοτε, αδικούν το περιεχόμενο. Παραδέχομαι ότι έκανα μια αποτυχημένη απόπειρα δηκτικού χιούμορ, χωρίς να υπάρχει πρόθεση για υβριστικά υπονοούμενα. Κάτι τέτοιο δεν συνάδει με το ήθος της αριστεράς. Απολογούμαι για τον χαρακτηρισμό, όχι όμως και για την ουσία των λεγομένων μου. Υπάρχουν συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι και ΜΜΕ που τα τελευταία χρόνια λειτουργούν σταθερά ως φερέφωνα των δανειστών, καλλιεργώντας κλίμα τρόμου και στοχοποιώντας ολόκληρες κοινωνικές ομάδες. Στόχος μου ήταν και θα είναι να στηλιτεύω αυτή την ενορχηστρωμένη προπαγάνδα που στρέφεται εναντίον της κοινωνίας μας».