Ο τρόπος, με τον οποίο ορισμένα κυκλώματα επιτηδείων εκμεταλλεύονται την ανάγκη των ασθενών σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, έρχεται στο φως για ακόμα μία φορά, έπειτα από τη σύλληψη δύο μαιευτήρων, οι οποίοι απαιτούσαν εκβιαστικά από μια ασθενή το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ, προκειμένου να την υποβάλουν σε γυναικολογική επέμβαση. O 64χρονος «εγκέφαλος» της σπείρας διατελούσε μέχρι πρότινος υπεύθυνος σε Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, το οποίο καλείτο να ελέγξει.. επίορκους γιατρούς.

Ads

Σύμφωνα με την αστυνομία, σε βάρος των δυο γιατρών, του 64χρονου και μιας 45χρονης σχηματίστηκε δικογραφία στο πλαίσιο του αυτοφώρου, για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και συνέργειας σε αυτήν, υπεξαίρεσης στην υπηρεσία και απόπειρας εκβίασης.

Εν τω μεταξύ, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ακόμη δύο αλλοδαπών υπηκόων, για το αδίκημα της από κοινού, αλλοίωσης ή απόκρυψης αποδεικτικών μέσων, με σκοπό την παρακώλυση του ανακριτικού έργου.

Η υπόθεση

Σύμφωνα, πάντα, με την αστυνομία, ο 64χρονος γιατρός, ο οποίος διατηρούσε παράνομα ιατρείο σε περιοχή της Αθήνας, ζητούσε από τη γυναίκα «φακελάκι», προκειμένου να την εγχειρήσει στο δημόσιο νοσοκομείο, όπου εργαζόταν, δίχως να περιμένει σε λίστα αναμονής. Ο ίδιος είχε ως «ενδιάμεσο» τη 45χρονη συνεργό του, η οποία και ήρθε σε επαφή με την καταγγέλλουσα. Εκείνη ήταν που ζήτησε τα 900 ευρώ από τη γυναίκα, παρά το γεγονός ότι της είπε πως αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα

Ads

Mετά την αρχική εξέταση της ασθενούς στο νοσοκομείο, την εξέτασε και σε ιατρείο, που όπως προέκυψε διατηρούσε παράνομα, σε περιοχή της Αθήνας, εμμένοντας στην παράνομη απαίτηση του, παρά το γεγονός ότι η παθούσα του δήλωσε ότι αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα. Έτσι, η παράνομη χρηματική απαίτηση του ιατρού μειώθηκε στο ποσό των 700 ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η επέμβαση.

Σε προγραμματισμένη συνάντηση, παραμονή Χριστουγέννων σε περιοχή της Αθήνας, η καταγγέλλουσα συναντήθηκε με την 45χρονη ιατρό, όπου της παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των επτακοσίων 700 ευρώ, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή της και κατασχέθηκε, κατά την έρευνα που επακολούθησε από τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων. Στη συνέχεια συνελήφθη και ο 64χρονος ιατρός.

Οργανωμένη σπείρα

Επιπλέον, σε έρευνα που επακολούθησε στο παράνομο ιατρείο, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο χώρο δύο υπηκόων Ρουμανίας, ένας 40χρονος και μία 45χρονη, στους οποίους ο 64χρονος ιατρός είχε δώσει εντολή να εξαφανίσουν από το χώρο καρτέλες ασθενών, σκευάσματα και ιατρικά εργαλεία.

Στο παράνομο ιατρείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ιατρικά μηχανήματα (υπερηχογράφος, συσκευή αποστείρωσης κ.α.), ιατρικά εργαλεία, φαρμακευτικά σκευάσματα και πλήθος καρτελών ασθενών του Δημόσιου Νοσοκομείου, στο οποίο εργαζόταν ο συλληφθείς, τις οποίες κατείχε παράνομα, καθώς ανήκουν στο αρχείο του Νοσοκομείου

Τα κατασχεθέντα φαρμακευτικά σκευάσματα θα αποσταλούν στον Ε.Ο.Φ. για να διακριβωθεί το νόμιμο της προέλευσης και κατοχής τους. Οι συλληφθέντες, με την ποινική δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν χθες στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.