Αποστάσεις κρατούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από τα φερόμενα σχέδια του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Άμυνας για στράτευση γυναικών που θέλουν να ενταχθούν στα σώματα ασφαλείας αλλά και θεσμοθέτηση στρατιωτικών Λυκείων.

Ads

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει αντίθετος τόσο στη στράτευση των γυναικών όσο και στα στρατιωτικά λύκεια», ξεκαθάρισε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγας. Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «η πολιτική της κυβέρνησης θα καθοριστεί στο κυβερνητικό συμβούλιο. Δεν πρέπει να δίνουμε τόση έκταση στις προσωπικές απόψεις που εξέφρασε ο κύριος Καμμένος και δεν θα πρέπει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που έχουν τόσο μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, να χρησιμοποιούν τις δηλώσεις αυτές για να δημιουργήσουν ζήτημα από το πουθενά.

«Οι απόψεις του κ. Καμμένου δεν αποτελούν προϊόν κάποιου νομοθετικού εργαλείου», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελος κρατώντας αποστάσεις από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Εθνικής Άμυνας. «Είναι απόψεις που δεν είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης» είπε συγκεκριμένα στο ΒΗΜΑ 99,5.

«Δεν πρόκειται για κυβερνητική θέση και δεν έχει συζητηθεί στα αρμόδια όργανα» ξεκαθάρισε και ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στα ΠαραπολιτικάFM. Είπε μάλιστα ότι «είναι προσωπικές απόψεις του κ. Καμμένου» και εξέφρασε την άποψή του υπέρ της μελλοντικής κατάργησης της υποχρεωτικής στράτευσης και των ανδρών.

Ads

Όπως είχε γράψει το Έθνος της Κυριακής, το σχέδιο Καμμένου περιλαμβάνει υποχρεωτική στράτευση γυναικών που διεκδικούν θέση σε Αστυνομία, Πυροσβεστική και Λιμενικό, καθώς και προαιρετική στράτευση για όλες τις υπόλοιπες γυναίκες. Παράλληλα, το σχέδιό του για ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων προβλέπει δημιουργία στρατιωτικών λυκείων.