Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, πήρε αποστάσεις από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, όσον αφορά την αναδημοσίευση άρθρου που περιείχε ονόματα παιδιών νηπιαγωγείου.

Ads

Η Ντόρα Μπακογιάννη, με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter τόνισε πως «η δήλωση Μπογδάνου ήταν ένα βαρύτατο πολιτικό και ηθικό ατόπημα», ενώ συμπλήρωσε λέγοντας ότι «Η φιλελεύθερη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας έχει ξεκάθαρες αρχές και ο ρατσισμός δεν εμπεριέχεται σε αυτές τις αρχές, ούτε γίνεται ανεκτός», το οποίο για έμφαση επανέλαβε δύο φορές.

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι χρειάζονται πολιτικές ένταξης και κοινωνικής ισορροπίας στην Αθήνα. Μιλάμε για πολιτικές που ακολουθούνται σε όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα το έχει ήδη κάνει μια φορά επιταχυμένα πριν από 15-20 χρόνια με την ένταξη των Αλβανών και άλλων μεταναστών.

Ads

Όμως η δήλωση Μπογδάνου ήταν ένα βαρύτατο πολιτικό και ηθικό ατόπημα. Τουλάχιστον ζήτησε συγγνώμη.
Να ξεκαθαρίσουμε όμως ότι η φιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη έχει σταθερές αρχές και αξίες στις οποίες τέτοιες δηλώσεις δεν χωρούν ούτε γίνονται ανεκτές.

Η φιλελεύθερη παράταξη της Νέας Δημοκρτίας έχει ξεκάθαρες αρχές και ο ρατσισμός δεν εμπεριέχεται σε αυτές τις αρχές, ούτε γίνεται ανεκτός».

Η ανάρτηση της: