Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, φέρεται να ενημέρωσε τον Αντώνη Σαμαρά όπως και τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου ότι δεν θα ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο και για αυτόν τον λόγο δεν θα είναι παρών στη σημερινή ψηφοφορία.

Ads

Πρόκειται, σύμφωνα με ρεπορτάζ του real.gr, για την πρώτη διαρροή από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ δεν αποκλείεται τον δρόμο του κ. Μητσοτάκη να ακολουθήσουν και άλλοι «γαλάζιοι» βουλευτές.
 
O Κυριάκος Μητσοτάκης, με δηλώσεις του το πρωί κράτησε αποστάσεις από την υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου, παρόλο που η ΝΔ με δηλώσεις της έχει διευκρινίσει ότι θα στηρίξει την κυβερνητική πρόταση. «Προσωπικά δεν θα ήταν η πρώτη μου επιλογή», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha o κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι: «Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για την πρόταση του κ. Παυλόπουλου. Προσωπικά δεν θα ήταν η πρώτη μου επιλογή. Εύχομαι να αποδειχθεί ένας καλός Πρόεδρος και η θητεία του στο Προεδρικό Μέγαρο να διαψεύσει τις επιφυλάξεις μου».

Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στα ονόματα που τα σενάρια ήθελαν την κυβέρνηση να εξετάζει για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ήταν και αυτό της Ντόρας Μπακογιάννη.

Ads