Αποσωληνώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Πέτρος Τατσόπουλος, μετά την εγχείρηση για το ανεύρυσμα αορτής στην οποία υπεβλήθη στο Ιπποκράτειο και παραμένει στην εντατική. 

Ads

«Σχετικά με την πορεία της υγείας του κ. Πέτρου Τατσόπουλου, που χειρουργήθηκε επειγόντως για την αποκατάσταση Οξέος Διαχωρισμού Ανιούσης Αορτής, ενημερώνουμε ότι: Ο ασθενής εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης, είναι αιμοδυναμικά σταθερός, έχει βγεί από την μηχανική αναπνοή και βαίνει βελτιούμενος», ανέφερε το ιατρικό ανακοινωθέν του Ιπποκρατείου για την υγεία Τατσόπουλου.

Οι γιατροί υπέθεσαν αρχικα ότι ο Πέτρος Τατσόπουλος υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου, ωστόσο σύντομα διέγνωσαν οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής. Με απλά λόγια, διαπίστωσαν ένα επιμήκες σκίσιμο των χιτώνων της αορτής, της κεντρικής αρτηρίας με την οποία η καρδιά διοχετεύει το αίμα στο σώμα, το οποίο πρέπει να συνέβη μέσα στις δύο τελευταίες εβδομάδες. Το διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη για τη ζωή κατάσταση. 

Υπενθυμίζεται, πως την Τρίτη ο Πέτρος Τατσόπουλος βρισκόταν στο στούντιο της εκπομπής «Εκτός Γραμμής» του Alpha, κι ενώ συζητούσε για το προσφυγικό με συνομιλητή τον Δημήτρη Βίτσα ζήτησε να αποχωρήσει καθώς ένιωσε έναν έντονο πόνο στο στήθος. «Θα μου επιτρέψετε επειδή αισθάνομαι έναν ισχυρό πόνο στο στήθος να αποχωρήσω», είπε συγκεκριμένα. Μετά το διαφημιστικό διάλειμμα ο παρουσιαστής ο Τάκης Χατζής ενημέρωσε το κοινό για το τι είχε συμβεί. «Είχαμε ένα δυσάρεστο περιστατικό, είχαμε την λιποθυμία του κ. Τατσόπουλου. Ήταν εδώ μαζί μας μαζί με τον γιατρό τον κ. Λύρα να παρουσιάσουν ένα θέμα. Είναι μαζί του και ο κ. Βίτσας, έχουμε ενημερώσει και το ασθενοφόρο. Ελπίζω να πάνε όλα καλά, ο Πέτρος είναι γερός».

Ο πλαστικός χειρουργός Γιάννης Λύρας, ο οποίος του έδωσε τις πρώτες βοήθειες πριν τον παραλάβει ασθενοφόρο, εξήγησε αργότερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ότι ο συγγραφέας είχε χάσει τις αισθήσεις του για 10 λεπτά, αλλά του έκανε ανάνηψη, στα κρίσιμα λεπτά που μεσολάβησαν μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο. «Η διάγνωση της καρδιακής ανεπάρκειας έγινε γρήγορα. Είχε μία καρδιά που δεν έσπρωχνε αίμα. Ο Πέτρος Τατσόπουλος ήταν πάνω από 10 λεπτά αναίσθητος. Διεκομίσθη σταθερός και έχοντας τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο», είπε ο κ. Λύρας. 

Ads