«Μπάχαλο» χαρακτήρισε την κατάσταση μετά και την χθεσινή ανακοίνωση της Επιτροπής Εμβολιασμού να μην χορηγείται σε άτομα ηλικίας κάτω των 60 ετών το εμβόλιο της AstraZeneca, ο δημοσιογράφος του Σκάι, Άρης Πορτοσάλτε, και παραδέχθηκε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε δίκιο όταν μιλούσε για ξεστοκάρισμα του AstraZeneca από την κυβέρνηση.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ήταν μεταξύ αυτών που λοιδορούσε τον Απρίλιο τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα σε συνέντευξη που είχε δώσει στον ΑΝΤ1, επικρίνοντας την κυβέρνηση για τον τρόπο διαχείρισης της εμβολιαστικής εκστρατείας.

Η συνέντευξη είχε δοθεί μια ημέρα μετά την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει την εμβολιαστική πλατφόρμα τις ηλικίες 30-39 αλλά μόνο με το εμβόλιο της AstraZeneca και ο Αλέξης Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά «Άνοιξε επιτέλους η πλατφόρμα για τους 30-39, έστω και για τα AstraZeneca για να ξεστοκάρουν» επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια.

Η δήλωση αυτή είχε προκαλέσει σφοδρή επίθεση από την κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία. Μιλώντας τη Δευτέρα 14 Ιουνίου του 2021 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, επεσήμανε ότι όλοι τότε τον κατηγορούσαν ενώ αυτό που είπε είναι ότι πρέπει να δίνεις στους πολίτες επιλογές για το πιο εμβόλιο θα αξιοποιήσουν.