Πλήθος αντιδράσεων έχει προκαλέσει το επικοινωνιακό φιάσκο του υφυπουργού Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος  μετά τις επιθεωρήσεις σε στρατιωτικές μονάδες για τον έλεγχο τήρησης πρωτοκόλλων σχετικά με την πυρασφάλεια, έβγαλε στη δημοσιότητα φωτογραφία με απόρρητους χάρτες, όπου φαίνονταν οι τοποθεσίες με τις εγκαταστάσεις καυσίμων σε αποθήκη της Θεσσαλονίκης.

Ads

Η εν λόγω φωτογραφία έμεινε για ώρα στο αναρτημένο δελτίο τύπου, ωστόσο χρήστες στα social media επεσήμαναν πως πρόκειται για δημοσιοποίηση ευαίσθητων αμυντικών δεδομένων, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί με πίξελ στα επίμαχα σημεία.

ΣΥΡΙΖΑ: «Τόση επιπολαιότητα μας ξεπερνάει»

«Είναι γνωστό πως η κυβέρνηση κινείται μόνο με επικοινωνιακούς όρους, αλλά τόση επιπολαιότητα μας ξεπερνάει», αναφέρει το τμήμα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανακοίνωσή του για τις φωτογραφίες. Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αφού απέτυχε να αντιμετωπίσει την έκτακτη κατάσταση στην οποία βρέθηκαν οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Ν. Αγχίαλο, έστειλε τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και πλέον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής κ. Χαρδαλιά, να επιθεωρήσει στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Ads

Ο κ. Χαρδαλιάς, όμως, “κατάφερε” να δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες με απόρρητους στρατιωτικούς χάρτες ενώ κατονόμασε όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις που επιθεώρησε, θυσιάζοντας κάθε έννοια στρατιωτικού απορρήτου στο βωμό μιας κούφιας επικοινωνιακής πολιτικής, μιας εφήμερης προβολής.

Είναι γνωστό πως η κυβέρνηση κινείται μόνο με επικοινωνιακούς όρους, αλλά τόση επιπολαιότητα μας ξεπερνάει».

ΠΑΣΟΚ: Αδιανόητη επιπολαιότητα οι φωτογραφίες Χαρδαλιά

Την αντίδραση και του Τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν οι φωτογραφίες του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, μπροστά στους διαβαθμισμένους χάρτες.

«Στον απόηχο των εκρήξεων πυρομαχικών και των καταστροφών σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Νέα. Αγχίαλο, η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υφυπουργός, – νυν εκλεκτός του κυβερνώντος κόμματος για την Περιφέρεια Αττικής-, Νίκος Χαρδαλιάς, επέδειξαν αδιανόητη επιπολαιότητα και προχειρότητα», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ.

«Ο κ. Χαρδαλιάς αφού κατονόμασε και περιέγραψε αναλυτικά τις στρατιωτικές μονάδες που επιθεώρησε, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του μπροστά σε απόρρητους στρατιωτικούς χάρτες» προσθέτει η ανακοίνωση του Τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ και καταλήγει:

«Η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να αντιληφθεί ότι η εθνική άμυνα και ασφάλεια επιτάσσουν σοβαρότητα και σε τέτοια θέματα δεν χωρούν φθηνή επικοινωνία και επικίνδυνοι ερασιτεχνισμοί».