Απορρίμματα από τους δήμους Τρίπολης και Ερμιονίδας θα δέχεται καθημερινά ο ΧΥΤΑ Φυλής ύστερα από απόφαση που έλαβε η εκτελεστική επιτροπή του ΕΔΣΝΑ έπειτα από σχετική υπουργική απόφαση.

Ads

 
Ο ΧΥΤΑ Φυλής θα δέχεται περίπου 90 τόνους απορριμμάτων καθημερινά για έξι μήνες, με τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρό να επισημαίνει πως «δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία απόκλιση από το χρονοδιάγραμμα αλλά και τις ποσότητες, δεδομένου ότι το κύτταρο απόθεσης των απορριμμάτων έχει διάρκεια ζωής έως δύο χρόνια».
 
Παράλληλα ο Γιάννης Σγουρός ζήτησε να υπάρξει παρέμβαση ώστε να αντιμετωπιστούν τα χρέη του ΕΔΣΝΑ, ύψους 76,2 εκ. ευρώ, και να προκαταβάλλονται τα οφειλόμενα από τους Δήμους της Πελοποννήσου προκειμένου να διασφαλίζεται η αποπληρωμή.
 
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ από την πλευρά της εκφράζει την αντίθεσή της και την πρόθεσή της για κινητοποιήσεις. Παράλληλα αμφισβητεί τη νομιμότητα της σχετικής υπουργικής απόφασης, η οποία έχει υπογραφεί από τον υπ. Εσωτερικών και τον αναπληρωτή υπ. Περιβάλλοντος,  και χαρακτηρίζει την εξέλιξη αυτή ως «νέο περιβαλλοντικό έγκλημα σε βάρος των κατοίκων της δυτικής Αττικής».
 
Όπως τονίζει από την εξέλιξη αυτή θα ωφεληθεί ο εργολάβος που θα αμείβεται με τον τόνο και σημειώνει ότι στους 90 τόνους (65 από την Τρίπολη και 25 από την Ερμιονίδα), θα προστεθούν και άλλοι, αφού και το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Κορίνθου αποφάσισε τη μεταφορά των απορριμμάτων του στη Φυλή.