Με υπόμνημα επιχείρησε να καταθέσει ο πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Κουρής στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων, ωστόσο αυτό δεν έγινε αποδεκτό.

Ads

Σημειώνεται ότι o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της North Asset Management, Γ. Παπαμαρκάκης, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση, στη χθεσινή κατάθεση του στην εξεταστική υποστήριξε ότι ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας, Γ. Κουρής ήταν εκείνος που ζήτησε την έκδοση του δομημένου ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ που κατέληξε στο ΤΕΑΔΥ.

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Χρήστος Πρωτόπαπας απέστειλε επιστολή προς τον Γιώργο Κουρή με την οποία του ανακοίνωνε ότι ομόφωνη απόφαση των μελών της Επιτροπής είναι να καταθέσει αυτοπροσώπως και πως αν αρνηθεί, θα ασκηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Ο Γιώργος Κουρής στο 9σέλιδο υπόμνημα προς τον πρόεδρο της Εξεταστικής αιτιολόγησε την απόφασή του να μην καταθέσει αυτοπροσώπως, μετά, όπως λέει, από όσα διαδραματίζονται στις συνεδριάσεις της Επιτροπής και με τα οποία δεν συμφωνεί.

Ads

«Δεν δέχομαι ως μάρτυρας να υποβληθώ σε απειλές και εκφοβισμούς, «προσβολές», τρομοκρατία και απαράδεκτες ύβρεις, χονδροειδή διαστρέβλωση της αλήθειας», σημειώνει μεταξύ άλλων ο ο πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, επικαλούμενος περιπτώσεις μαρτύρων που κατέθεσαν στην Εξεταστική Επιτροπή.

Κάνοντας λόγο για «προηλειμμένη απόφαση» σημείωσε πως «εσείς επιμένετε να κατηγορείτε και να εμπλέκετε με οποιοδήποτε τέχνασμα το υπουργείο Οικονομικών, βασίζοντας τη συλλογιστική σας πάνω σε μια μόνο έκθεση, η οποία μάλιστα γράφτηκε ερήμην των όσων μπορούσα να καταθέσω εγώ στον κ. Ζορμπά».

«Διαπιστώνω τελικά ότι όσα άτομα από το ΓΛΚ και τον ΟΔΔΗΧ ήλθαν να καταθέσουν για να σας ενημερώσουν, τους αντιμετωπίσατε εχθρικά, απαξιωτικά και με μειωτικούς χαρακτηρισμούς», αναφέρει ακόμη στο υπόμνημα.