Με ψήφους δύο κατά και μία υπέρ, απορρίφθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο του Πειραιά, αίτημα του Σάββα Ξηρού, για πεντάμηνη διακοπή της κράτησή του στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να νοσηλευθεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας

Ads

.

Συνοδεία ανδρών των ΕΚΑΜ και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο Ξηρός έφθασε γύρω στις 9 το πρωί στα δικαστήρια του Πειραιά. Στην κατάθεσή του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι πέραν των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει στα μάτια και στα αυτιά, έχει οιδήματα και στα πόδια και μέχρι σήμερα οι γιατροί δεν έχουν καταφέρει να διαγνώσουν τι τα προκαλεί.

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της ζήτησε να απορριφθεί η αίτηση του Σάββα Ξηρού, καθώς μπορεί να έχει γίνει ο έλεγχος του φακέλου του κρατουμένου αλλά το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ δεν έχει ξεκαθαρίσει πότε θα γίνει αυτή η επέμβαση και πόσο χρόνο θα χρειασθεί η αποθεραπεία του. Σημείωσε ότι ναι μεν προκύπτει η ανάγκη θεραπείας και επεμβάσεων αλλά όχι η ανάγκη συνεχούς νοσηλείας του.

Ads

Το αίτημα του Σάββα Ξηρού για αποφυλάκιση εξετάστηκε για πρώτη φορά στις 2 Μάιου. Η εκδίκαση της υπόθεσης τότε οδηγήθηκε σε αναβολή μετά από πρόταση του εισαγγελέα ο οποίος επικαλέστηκε το γεγονός ότι δεν υπάρχει γνώμη του νοσοκομείου Κορυδαλλού, όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.