Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο  Εφετών Πειραιά το  αίτημα αποφυλάκισης που είχε καταθέσει για λόγους υγείας ο Σάββας Ξηρός, ο οποίος είναι καταδικασμένος σε 5 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για τρομοκρατικές ενέργειες της 17 Νοέμβρη.

Ads

Με βούλευμά του το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να παραμείνει ο Σάββας Ξηρός στη φυλακή, ακολουθώντας ωστόσο  διαφορετικό σκεπτικό από τον εισαγγελέα, που επίσης είχε προτείνει να απορριφθεί το αίτημά  του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο έκρινε ότι ναι μεν η περίπτωσή του εμπίπτει στο άρθρο 110 Α του Ποινικού Κώδικα, ωστόσο θα πρέπει να εκτίσει 25 πραγματικά έτη από την ποινή του.

Αντιθέτως, ο αντεισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, είχε κρίνει πως ο Σάββας Ξηρός δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επικαλεστεί το συγκεκριμένο άρθρο, καθώς, κατά την άποψή του, ο νομοθέτης δεν  περιλαμβάνει όσους έχουν ποινές πολλαπλών  ισοβίων, όπως ο κατηγορούμενος.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι στην αίτηση που έχει καταθέσει ο καταδικασθείς για τη συμμετοχή του στη 17Ν ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το ποσοστό αναπηρίας σύμφωνα με ιατρικό πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ ανέρχεται στο 98%, το οποίο ξεπερνά αυτό που απαιτεί ο νόμος.