Η Λίνα Μενδώνη φέρεται να ζήτησε την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, σύμφωνα με ανάρτηση της δημοσιογράφου Έλενας Ακρίτα.

Ads

Υπενθυμίζεται πως ήταν η ίδια η υπουργός Πολιτισμού που είχε τοποθετήσει τον Δημήτρη Λιγνάδη ως τον «εκλεκτό» της για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Και μάλιστα του έδωσε του απευθείας τη θέση, καταργώντας την πρακτική των διαγωνισμών που είχε ακολουθήσει η προκάτοχός της επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Μυρσίνη Ζορμπά, για την πλήρωση των θέσεων των καλλιτεχνικών διευθυντών. 

Η Έλενα Ακρίτα στην ανάρτησή της για την αιφνιδιαστική αποπομπή του Δ. Λιγνάδη αναφέρει:  «Η Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεατρου Δημήτρη Λιγνάδη, σύμφωνα με αξιόπιστες δημοσιογραφικές πηγές. Θα παρακαλούσα να μη γίνουν εικασίες γύρω από τους λόγους της παραίτησης. Επισήμως ακόμα τίποτα δεν είναι γνωστό».

Η αντίδραση από το υπουργείο Πολιτισμού, μετά την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα, ήταν να εκδώσει μια ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως «οι αποφάσεις της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνονται αποκλειστικά μέσω των δελτίων Τύπου του ΥΠΠΟΑ και όχι από ιδιωτικά προφίλ στα social media. Κάθε άλλη “αξιόπιστη πληροφορία” είναι παραπλανητική και εξυπηρετεί ασαφείς σκοπιμότητες».

Λιγνάδης: «Δεν γνωρίζω τίποτα»

Εν τω μεταξύ, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα» διέψευσε τις φήμες που θέλουν το όνομά του να αναφέρεται σε περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης εις βάρος νεαρών ηθοποιών. Συγκεκριμένα σε τηλεφωνική επικοινωνία όταν του τέθηκε το ερώτημα είπε χαρακτηριστικά: «Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο πραγματικά». Δήλωσε ακόμη ότι αυτή τη στιγμή «βρίσκεται σε σύσκεψη» χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινήσεις, να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες περί αιτήματος παραπομπής του. 

Ads