Την αποπομπή του Άδωνι Γεωργιάδη ζητούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, με τον οποίο ήρθαν σε οριστική ρήξη. Kαταγγέλλουν ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας τους εμπαίζει δηλώνοντας ότι διακόπτουν στο σημείο αυτό τον διάλογο.

Ads

«Σε τέτοιο θέατρο δεν πρόκειται να ξαναπάρουμε μέρος», δήλωσε στο Βήμα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ Θανάσης Αποστολόπουλος.

«Ο υπουργός Υγείας μας εμπαίζει όταν άλλα λέει τρεις μέρες πριν και άλλα σήμερα. Πριν από τρεις ημέρες συζητούσε το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο στους γιατρούς που έχουν ιδιωτικό ιατρείο και θέλουν να μεταβούν στο νέο σήμα. Σήμερα, μας είπε ότι ούτε καν το συζητάει», τόνισε.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης φέρεται να είπε στους γιατρούς ότι έκανε κάποιες τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο το οποίο απέστειλε την Πέμπτη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Βήματος. Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, θα κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή ή το αργότερο τη Δευτέρα «…και πιστεύω ότι μέσα σε 15 μέρες θα είναι νόμος του κράτους».

Ads

Στη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας και τον υφυπουργό Αντώνη Μπέζα, παραβρέθηκαν εκτός από τους εκπροσώπους των γιατρών του ΕΟΠΥΥΥ Θανάση Αποστολόπουλο, Γιάννη Χρονόπουλο και Σάββα Παρασκευόπουλο, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος και η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Βαρβάρα Ανεμοδουρά.

Υπενθυμίζεται ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους μέχρι την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου. Την Τρίτη 21 Ιανουρίου θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ της Αθήνας.