Αποπομπή του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη από την κυβέρνηση ζητά σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Ads

Την επερώτηση υπογράφει πρώτος ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Νίκος Παππάς, ως αρμόδιος υπουργός για τον συντονισμό της κυβερνητικής πολιτικής, καλείται να τοποθετηθεί εκ μέρους της κυβέρνησης για τις δηλώσεις Φίλη περί «γενοκτονίας» ή «εθνοκάθαρσης» των Ποντίων.

Οι βουλευτές της ΝΔ ρωτούν εάν ο πρωθυπουργός θα αποπέμψει τον υπουργό Παιδείας προκειμένου «να αποδείξει έμπρακτα την αποδοκιμασία της ελληνικής κυβέρνησης στις δηλώσεις του».

Ρωτούν επίσης τον υπουργό Επικρατείας εάν συμφωνεί με την εκτίμηση ότι «οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, έβλαψαν την διεθνή διάσταση του ζητήματος της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ποντίων και συνηγόρησαν υπέρ των σχετικών απόψεων της Τουρκίας» και ζητούν από τον Νίκο Παππά να πει αν συμφωνεί με το ότι οι δηλώσεις αυτές χρησιμοποιήθηκαν ή θα χρησιμοποιηθούν εκ νέου ως αντεπιχείρημα στην προσπάθεια αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από το τουρκικό κράτος.

Ads