Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε το βράδυ της Τρίτης ο πιλότος του ελικοπτέρου, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα απόδρασης του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές των Τρικάλων, μετά από πολύωρη κατάθεση στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Ads

Η κατάθεση διήρκησε περίπου τρεις ώρες ενώ ο ίδιος δεν έκανε καμιά δήλωση κατά την έξοδό του από το Δικαστικό Μέγαρο Τρικάλων.

 

Νωρίτερα, ύστερα από πολύωρη κατάθεσή τους στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων, οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του Βλαστού οδηγήθηκαν, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Τρικάλων, προκειμένου να εξεταστούν από εισαγγελέα και ανακριτή. Πήραν 48ωρη προθεσμία και θα απολογηθούν την Τετάρτη.
 
Υπό άκρα μυστικότητα και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας διακομίστηκε, νωρίτερα το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Τρικάλων, προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, ο Παναγιώτης Βλαστός. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Π.Βλαστός υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία, ακτινολογικό έλεγχο και τον εξέτασαν γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε και πάλι στη φυλακή.