Απουσία πήρε από τη σημερινή ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος.

Ads

Αν και είχε προφορικά ειδοποιήσει ότι θα απουσιάζει λόγω ενός μνημόσυνου, το γεγονός ότι δεν έστειλε καν την επιστολή που ορίζει το άτυπο πρωτόκολλο μαρτυρά μάλλον πως ο κύριος λόγος της απουσίας του είναι η δυσαρέσκεια του για την μη αξιοποίησή του είτε στην κυβέρνηση είτε στην προεδρεία του κοινοβουλίου.

Το στίγμα του έδωσε άλλωστε ήδη από χθες, όταν προσερχόμενος στην ορκωμοσία των 300 της νέας Βουλής, προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην παραβεί την εντολή που πήρε από τον λαό και δήλωσε με νόημα ότι δεν θα βάλει «γύψο στην γλώσσα του».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής Αχαΐας φέρεται να είχε αποσπάσει την υπόσχεση του κυβερνητικού συνασπισμού ότι θα λάβει θέση στο προεδρείο του κοινοβουλίου. Κάτι τέτοιο δεν έγινε καθώς μόνο τα 5 πρώτα κόμματα εκλέγουν αντιπρόσωπο, και για να μπει στο σχήμα ο Νίκος Νικολόπουλος θα έπρεπε να γίνει αλλαγή του Κανονισμού λειτουργίας της Βουλής.

Ads

Απών από τη διαδικασία ήταν επίσης και ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος απουσίασε λόγω κυβερνητικών υποχρεώσεων. Με επιστολή του, έκανε γνωστό ότι αν μπορούσε να παρευρεθεί, θα στήριζε την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζοντας τον Νίκο Βούτση.

Από την ψηφοφορία απουσίαζε και ο Νίκος Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής.