Απών από την συνεδρίαση για τη συζήτηση επί των πορισμάτων για τις υποκλοπές στην Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με την επίσημη αιτιολογία του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Ads

Ωστόσο, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Γιάννη Μπασκάκη στην Εφημερίδα των Συντακτών, κυβερνητικές διαρροές ούτως ή άλλως υποστήριζαν ότι δεν θα πήγαινε στην Ολομέλεια με την αιτιολόγηση πως δεν συνηθίζει να παρευρίσκεται σε συζητήσεις πορισμάτων επιτροπών. Υπό αυτή την έννοια το γεγονός πως η συνεδρίαση της Βουλής ορίστηκε σε ημέρα που συμπίπτει με τη Σύνοδο Κορυφής αποδεικνύεται αρκετά “βολικό” για τον πρωθυπουργό.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, μέχρι στιγμής παραμένει αδιευκρίνιστο από την κυβέρνηση ποιος θα αντικαταστήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ωστόσο η συγκεκριμένη επιλογή προσώπου θα φανερώσει και τη βαρύτητα που θα θελήσει να δώσει το Μαξίμου στη συνεδρίαση αυτή και κατά πόσον θα επιχειρήσει να την υποβαθμίσει.