Το δρόμο που άνοιξε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης ακολούθησε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης αναφορικά με το ζήτημα των “Αγανακτισμένων” πολιτών που είχαν κατασκηνώσει από τα τέλη Μαϊου στην πλατεία του Λευκού Πύργου.

Ads

Έτσι, τα ξημερώματα πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση της δημοτικής και της ελληνικής αστυνομίας, για την απομάκρυνση των σκηνών.

Τα συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης γέμισαν 15 φορτηγά με σκηνές και υλικά, που είχαν συσσωρευτεί στην περιοχή.

Οι Aρχές, προχώρησαν σε πέντε προσαγωγές, οι οποίες αναμένεται να μετατραπούν σε συλλήψεις, σχετικά με παραβάσεις νόμων που σχετίζονται με αρχαιολογικές διατάξεις, αλλά και με την προστασία του περιβάλλοντος.

Ads

Πάντως, εκπρόσωποι του Κινήματος στην πόλη είχαν από τις προηγούμενες ημέρες ανακοινώσει ότι αποσύρονται από το χώρο, αφήνοντας αιχμές κατά του δημάρχου.

Σε ανακοίνωση που ανήρτησαν στην ιστοσελίδα τους, οι «Αγανακτισμένοι» της Θεσσαλονίκης, ανέφεραν: “αν δήθεν το πρόβλημα είναι οι σκηνές τότε τις αποσύρουμε κρατώντας την υποδομή. Διατηρούμε αδιαπραγμάτευτα τον πολιτικό χαρακτήρα του κινήματός μας. Δεν θα σας δώσουμε καμία ευκαιρία να συκοφαντήσετε το κίνημά μας ανέφεραν μεταξύ άλλων.