Σε απολύσεις καθαριστριών προχώρησαν η Διοίκηση του ΗΣΑΠ σε συνεργασία με την εργοδοσία της εταιρίας καθαρισμού ΟΙΚΟΜΕΤ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Ads

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΗΣΑΠ «που με τραμπούκικο τρόπο επιτέθηκε στις ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις του χώρου, που έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του για την περικοπή δικαιωμάτων των εργαζομένων του ΗΣΑΠ και για τις 70 απολύσεις καθαριστριών της εταιρία ΟΙΚΟΜΕΤ».

Ακόμα καταγγέλλει και την ΟΙΚΟΜΕΤ –«γνωστή από το πρόσφατο παρελθόν (Κούνεβα) για την αντεργατική και επικίνδυνη συμπεριφορά της»- η οποία μαζί με τη διοίκηση του ΗΣΑΠ «ετοιμάζονται να πετάξουν στο δρόμο συνολικά 70 εργαζόμενες, περίπου το 20% των εργαζομένων του συνεργείου καθαρισμού στον ΗΣΑΠ. Εργαζόμενες που τους έχουν βγάλει το λάδι στη δουλειά από το πρωί ως το βράδυ, με τα χειρότερα μεροκάματα, την τρομοκρατία, την εκμετάλλευση».

«Το ΠΑΜΕ απαιτεί: Καμιά απόλυση εργαζόμενης, να επαναπροσληφθούν τώρα όσες εργαζόμενες ήδη έχουν απολυθεί, σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα καθώς και κατάργηση όλων των εργολαβικών συνεργείων και οι καθαρίστριες να αποτελούν μόνιμο προσωπικό των Οργανισμών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ads