Για «επικίνδυνο κατήφορο» της διοίκησης Δημοτικού ραδιοσταθμού του Πειραιά Κανάλι 1, η οποία «απολύει τώρα όσους αντιδρούν επειδή είναι απλήρωτοι» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Ads

Όπως καταγγέλλει η Ένωση, «εδώ και μήνες ταλαιπωρεί τους εργαζόμενούς της με υπέρογκες καθυστερήσεις πληρωμών, χυδαίους τσαμπουκάδες-πειθαρχικά, εκφοβισμό του τεχνικού προσωπικού που αντιδρά με κινητοποιήσεις, καθώς και με την παράνομη πρόσληψη συμβασιούχου χωρίς ΑΣΕΠ που εργάζεται σε θέση ηχολήπτη (αφού όλοι οι νομίμως εργαζόμενοι τεχνικοί βρίσκονται σε κινητοποίηση) και την χρήση πληρωμένης δημοτικής υπαλλήλου στις θέσεις των ηχοληπτών που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας».

Το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με πληροφορίες της Ένωσης, οι διοικούντες τον Δημοτικό ραδιοσταθμό του Πειραιά, Κανάλι 1, «προφανώς με την κάλυψη και της Δημοτικής αρχής, προχώρησαν σε αποστολή με δικαστικό επιμελητή των απολύσεων τριών τεχνικών -ένας εκ των οποίων είναι και ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των Τεχνικών. «Φαίνεται παράξενο στη διοίκηση του Δημοτικού ραδιοσταθμού που αντιδρούν οι τεχνικοί με επίσχεση όταν δεν πληρώνονται την ώρα που έχουν μοναδικό πόρο επιβίωσης το μισθό τους» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

«Έχουμε πολλές φορές τονίσει τον παραλογισμό και την κρανιακή τρικυμία της διοικούσης η οποία όμως πραγματικά επιτείνεται και ενθαρρύνεται προφανώς από την ατιμωρησία από την Πολιτεία για όλα τα παραπτώματά της που κατά καιρούς έχουμε καταγγείλει. Την ώρα που παρανόμως χρησιμοποιεί στις θέσεις των εν επισχέσει τεχνικών την δημοτική υπάλληλο και την παρανόμως (χωρίς ΑΣΕΠ) προσληφθείσα συμβασιούχο, την ώρα που έχει απλήρωτο το προσωπικό, στέλνει με δικαστικό επιμελητή τις απολύσεις των συναδέλφων μας που βρίσκονται σε επίσχεση».

Ads

Η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας καλεί το δήμαρχο Πειραιά, το υπουργείο Εσωτερικών, την υπουργό Εργασίας και το ΣΕΠΕ να πάρουν τα μέτρα τους για να ανακληθούν οι απολύσεις, να αποπληρωθούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στο Κανάλι 1 και να επιστρέψει η νομιμότητα στο Κανάλι 1.

«Οι τσάμπα τσαμπουκάδες της παραπαίουσας Διοίκησης του Καναλιού 1 και των εξαπτέρυγών της, θα τύχουν της απάντησης που πρέπει από το σύνολο των εργαζομένων στα ΜΜΕ αλλά και ευρύτερα» τονίζει η Ένωση Τεχνικών και καλεί τις Ενώσεις και το Διασωματειακό σε άμεση συνεδρίαση για την Τετάρτη στις 14:00.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία χαρακτηρίζει παράνομες τις απολύσεις. Ακόμα, καλεί τον δήμαρχο Πειραιά να σταματήσει την «αντεργατική πορεία στο Κανάλι 1» και τους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας αλλά και το ΣΕΠΕ να παρέμβουν άμεσα για την ανάκληση των απολύσεων και την καταβολή των δεδουλευμένων.

«Παράνομα και καταχρηστικά η Διοίκηση του Δημοτικού ραδιοσταθμού του Πειραιά, Κανάλι 1, προφανώς με την κάλυψη και της Δημοτικής αρχής απολύει 3 τεχνικούς (ένας εκ των οποίων είναι και ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των Τεχνικών). Εδώ και μήνες καθυστερεί πληρωμές μισθών, επιτίθεται στους εργαζόμενους με εκφοβιστικό και προκλητικό τρόπο, καταστρατηγώντας κάθε έννοια δημοκρατικής νομιμότητας και σεβασμού στην προσωπικότητα και στα δικαιώματα των εργαζομένων. Δημιουργεί απεργοσπαστικούς μηχανισμούς – με παράνομη πρόσληψη (χωρίς ΑΣΕΠ) και ανάθεση καθηκόντων σε άτομο χωρίς προσόντα- στις κινητοποιήσεις και την επίσχεση εργασίας των ηχοληπτών που απαιτούν να πληρώνονται οι μισθοί τους! Ποια είναι η στάση του Δημάρχου Πειραιά και της δημοτικής αρχής απέναντι σε αυτή τη συσσωρευμένη τόσο καιρό παράνομη στάση της Διοίκησης;», τονίζει η ΠΟΣΠΕΡΤ.