Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών,  πραγματοποίησαν την Πέμπτη, δεκάδες συμβασιούχες/οι καθαρίστριες και καθαριστές του υπουργείου, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στο τέλος του μήνα.

Ads

Οι 150 εργαζόμενες/οι καταγγέλλουν ότι έμειναν εκτός πρόσληψης διαγωνισμού που διενεργήθηκε πρόσφατα μέσω ΑΣΕΠ καθώς κρίθηκαν ακατάλληλες/οι και δεν έλαβαν τη μοριοδότηση που δικαιούνταν. 

«Για τα 18 χρόνια που κάναμε τη δουλειά μια χαρά κατάλληλους μας έβρισκαν, τώρα τι άλλαξε;», δήλωσαν οι καθαρίστριες στην «Αυγή», ενώ, ο Λάζαρος Σαββίδης, επίσης συμβασιούχος καθαριότητας του υπουργείου, ανέφερε στο ίδιο μέσο: «Εν μέσω πανδημίας μας διώχνουν, μας απολύουν. Εργαζόμαστε στις εφορίες, εκτός από την καθαριότητα κάνουμε και άλλες δουλειές μέσα. Είναι επιτακτική ανάγκη να κρατηθούμε στις δουλειές μας» .

Σημειώνεται ότι, εφόσον το υπουργείο επιμείνει στην απόφασή του, οι εργαζόμενες θα στερηθούν από τον Απρίλη τον μισθό τους που αντιστοιχεί σε μόλις 640 ευρώ, ενώ, υπάρχει ταυτόχρονα πολύ μεγάλη ανησυχία για το εργασιακό τους μέλλον, καθώς οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι άνω των 50 ετών κι είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρουν δουλειά. 

Τέλος, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, οι εργαζόμενες «έπιασαν» τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα καθώς έβγαινε από το κτήριο, με τον ίδιο να εμφανίζεται αδιάλλακτος. 

Ads