Δεκτή έκανε το υπουργείο Παιδείας την εισήγηση του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για καταγγελία της σύμβασης του εκπαιδευτικού που χτύπησε μαθήτρια μέσα στην τάξη σε ΕΠΑΛ της Αττικής.

Ads

Ειδικότερα, σε βίντεο που δημοσιεύθηκε, ο καθηγητής φαίνεται να χαστουκίζει μαθήτρια, να την τραβά από τα μαλλιά και να τη ρίχνει στο πάτωμα, ενώ μαθητές προσπαθούν να τον σταματήσουν.

Η μαθήτρια δήλωσε στην κάμερα του ALPHA ότι με τον καθηγητή υπήρξε διαφωνία για τις απουσίες και όπως είπε «Μου ήρθε ένα χαστούκι από το πουθενά, συνέχισε με τρία χαστούκια, με τράβηξε από τα μαλλιά και με έριξε κάτω». Επιπλέον, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, όταν η μαθήτρια σηκώθηκε από το πάτωμα μετά την πρώτη επίθεση του καθηγητή και ενώ προσπαθούσε να καταλάβει τι της είχε συμβεί, εκείνος της επιτέθηκε ξανά.

Οι μαθητές, αμέσως μετά το περιστατικό του ξυλοδαρμού της μαθήτριας, εξαγριωμένοι βγήκαν από το σχολείο και προκάλεσαν καταστροφές στο αυτοκίνητο του καθηγητή. Συγκεκριμένα, του έσπασαν τα τζάμια, ξύλωσαν τον προφυλακτήρα και το γύρισαν ανάποδα. Ο καθηγητής φυγαδεύθηκε από την πίσω πόρτα του σχολείου, έφτασε περιπολικό για να τον συλλάβει και σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Ads

Για την υπόθεση, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως είχε ζητήσει την άμεση εκκίνηση της νόμιμης διαδικασίας ώστε να αποδοθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Συνήλθε άμεσα το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ), το οποίο εισηγήθηκε την καταγγελία της σύμβασης του εκπαιδευτικού για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Η εισήγηση έγινε δεκτή από το Υπουργείο, υπογράφεται η καταγγελία της σύμβασής του και απολύεται.