Συνολικά 45 ασθενείς έχουν διακομιστεί με ασθενοφόρα, κινητές ιατρικές μονάδες και όχημα του ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών σε νοσοκομεία της Αττικής λόγω της πυρκαγιάς στην Πεντέλη. Ειδικά η κατάσταση ενός 54χρονου εγκαυματία από την πυρκαγιά στον Γέρακα κρίνεται σοβαρή, ο οποίος προσήλθε μόνος του στο «Γ. Γεννηματάς» με εκτεταμένα εγκαύματα στο 60% του σώματός του.

Ads

Σημειώνεται ότι τα νοσοκομεία βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή για τέτοιου είδους περιστατικά από το απόγευμα της Τρίτης 19 Ιουλίου, οπότε είχε ήδη κηρυχθεί «κόκκινος» συναγερμός για αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Μετά τη φωτιά στην Πεντέλη, έχουν επίσης παρασχεθεί πρώτες βοήθειες χωρίς διακομιδή σε 17 πολίτες. Στο «Γ. Γεννηματάς», προσήλθαν ακόμη δύο ασθενείς.
Από την περιοχή της Πεντέλης, μία 28χρονη προσήλθε λόγω εισπνοής καπνού, και μετά τη διενέργεια των ενδεδειγμένων βάσει πρωτοκόλλου εξετάσεων και παρακλινικού ελέγχου, αποφασίστηκε η διακομιδή της στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» για πνευμονολογική εκτίμηση, λόγω της φύσης του εγκαύματος στους πνεύμονές της. Ωστόσο η ασθενής αρνήθηκε ενυπογράφως την διακομιδή της με ΕΚΑΒ και ανέφερε ότι θα μεταβεί από τους συνοδούς της στο «Σωτηρία».

Επιπλέον 35χρονος προσήλθε με ΕΚΑΒ από την Πεντέλη λόγω θερμικών εγκαυμάτων. Έγινε σύσταση για εισαγωγή στην κλινική Πλαστικής Χειρουργικής ωστόσο ο ασθενής αρνήθηκε ενυπογράφως και θα προσέλθει για επανεξέταση στο εξωτερικό ιατρείο Πλαστικής Χειρουργικής.

Ads

Άλλη μία εισαγωγή 34χρονου με εγκαύματα πραγματοποιήθηκε στο Θριάσιο.

Διακομιδές με το ΕΚΑΒ, κατόπιν κλήσης στο 166, έγιναν για τρεις Πυροσβέστες με αναπνευστικά προβλήματα & τραυματισμούς, που διακομίσθηκαν στο 251 ΓΝΑ. Επίσης πέντε πολίτες διακομίσθηκαν, ένας στο Γεννηματάς με ελαφρύ έγκαυμα , τρεις στον Ερυθρό Σταυρό και ένας στο Σωτηρία με αναπνευστικά προβλήματα.