Απολογείται σήμερα Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, ο «Μάξιμος Σαράφης», μεταξύ άλλων και προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis, που κατηγορείται για την εμπλοκή του σε κύκλωμα εξαπάτησης επιχειρηματιών.

Ads

«Σε περίπτωση που υπάρχει απάτη έχω πέσει και εγώ θύμα της απάτης αυτής» είπε αμέσως μετά τη σύλληψη του στους αστυνομικούς, με τον εισαγγελέα να του ασκεί στη συνέχεια δίωξη για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, απάτης, πλαστογραφίας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Διαβάστε επίσης: Τη στοχοποίησή του από τη ΝΔ καταγγέλλει ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης – «Θα μιλήσω, αρκεί να μην με αυτοκτονήσουν»

Ο ίδιος και άλλοι 6 κατηγορούνται για τη σύσταση εταιρείας «φαντάσματος» που υποσχόταν μεσολάβηση για δάνεια πολλών εκατομμυρίων, χρεώνοντας 100.000 ευρώ το άτομο.

Ads

Στην επίμαχη ανακοίνωσή του υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η ποινική εμπλοκή του «είναι αποτέλεσμα της άθλιας και ρεβανσιστικής στοχοποίησής μου, από το 2018, από συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα εξουσίας» και πως η σύλληψή του «είναι έργο του παρακράτους της Νέας Δημοκρατίας». Μάλιστα, κάνει αναφορά σε πρόσωπο που κατά τον ίδιο είναι στέλεχος της ΝΔ και τον ενέπλεξε στην υπόθεση.

Σύμφωνα με την Ασφάλεια Αττικής, το κύκλωμα «έταζε» δάνεια μέσω μιας δήθεν εταιρείες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Συγκεκριμένα, τα μέλη, αναζητούσαν επιχειρηματίες που επιθυμούσαν να λάβουν κάποιο δάνειο, χωρίς ωστόσο να διαθέτουν τα εχέγγυα δανειοδότησης από τα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Τους πρότειναν ως εναλλακτική λύση την απευθείας δανειοδότησή τους από τραπεζικά ιδρύματα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ή με μεσιτεία της ανύπαρκτης εταιρείας, για την οποία παρουσίαζαν στα θύματά τους φανταστικές περιπτώσεις επιτυχούς δανειοδότησης άλλων ελληνικών επιχειρήσεων.