Σήμερα απολογείται στην εφέτη- ανακρίτρια Ειρήνη Καλού που διερευνά το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου η συμβολαιογράφος Κατερίνα Πελέκη – Βουλγαράκη. Οι κατηγορίες που βαρύνουν τη σύζυγο του πρώην υπουργού της ΝΔ, Γ. Βουλγαράκη αφορούν συνέργεια σε απιστία, ψευδείς βεβαιώσεις και παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων» σχετικά με τα συμβόλαια που συνέταξε για τις ανταλλαγές εκτάσεων μεταξύ του Δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου.

Ads

Η απολογία της αναμένεται με ενδιαφέρον ιδιαίτερα με τα την κατάθεση που έδωσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής όταν ερευνούσε την υπόθεση. Η κ. Πελέκη είχε μιλήσει για κεντρική πολιτική απόφαση που ελήφθη με ευθύνη του πρώην πρωθυπουργού που μεταβιβάστηκε στους υπουργούς απ’ τους καθ’ ύλην αρμόδιους. «Εγώ ξέρω ότι οι άντρες φοράνε παντελόνια και αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, όπως τις αναλαμβάνω εγώ που δεν φοράω», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά αφήνοντας σαφείς αιχμές σε βάρος του Κ. Καραμανλή.

Η κ. Πελέκη η οποία ήταν η συμβολαιογράφος και χειρίστηκε πολλά απ’ τα συμβόλαια των «ιερών ανταλλαγών», απέδωσε την εμπλοκή της στο γεγονός ότι είναι η σύζυγος του Γ. Βουλγαράκη κάνοντας λόγο για πολιτική δίωξη. Σύντομα, αναμένεται να κληθούν πάντως απ’ την εφέτη ανακρίτρια σε απολογία και οι δικηγόροι Δημήτρης και Διονύση Πελέκης, αδελφός και πατέρα της αντίστοιχα που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση.