Απολογείται από νωρίς το πρωί της Δευτέρας στον ανακριτή ο 30χρονος ειδικός φρουρός που δολοφόνησε τον 52χρονο οδηγό ταξί σε ερημική τοποθεσία στη Νέα Λεύκη Καστοριάς.

Ads

Σε βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία. Υπό τον φόβο επεισοδίων, η μεταγωγή του στον εισαγγελέα και ακολούθως στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Καστοριάς έγινε το Σάββατο, την ίδια χρονική στιγμή που γινόταν η κηδεία του άτυχου οδηγού ταξί και υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Καστοριάς από τη δολοφονία του 52χρονου οδηγού ταξί, Κοσμά Τζέλιου. Το θύμα του 30χρονου αστυνομικού ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», ο δράστης ομολόγησε πως 200 ευρώ που χρειαζόταν τον οδήγησαν να μπει στο ταξί του 52χρονου, η αντίδρασή του οποίου, όμως, τον πανικόβαλε, με αποτέλεσμα να τον πυροβολήσει.

Ads

«Οταν μπήκα στο ταξί, δεν ήθελα να σκοτώσω. Να ληστέψω ήθελα. Διακόσια ευρώ χρειαζόμουν. Τον οδήγησα σε μία περιοχή που γνωρίζω και εκεί έβγαλα όπλο. Ο οδηγός αντέδρασε. Βγήκε από το αμάξι. Εγώ δεν περίμενα τέτοια αντίδραση και πανικοβλήθηκα. Οταν επιχείρησε να με χτυπήσει, τον πυροβόλησα πριν προλάβει να κάνει οτιδήποτε. Δεν γνώριζα τον οδηγό ταξί που σκότωσα. Ημουν πιεσμένος από την οικονομική μου κατάσταση. Ο μισθός δεν μου αρκούσε για να πληρώσω όλα όσα χρειαζόμουν», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Διαβάστε επίσης

Η συγγνώμη της οικογένειας του ειδικού φρουρού για τη δολοφονία του ταξιτζή στην Καστοριά
Μετά τη δολοφονία του ταξιτζή στην Καστοριά: Ο Μαζιώτης γράφει για τον δράστη αστυνομικό που τον είχε πυροβολήσει