Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και με εγγύηση 300.000 ευρώ αφέθηκε μετά την απολογία του ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Μάριος Βαρότσης, για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του ΤΤ. Ο Μ. Βαρότσης αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται, για απιστία και συνέργεια σε νομιποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. 

Ads

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέως ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 300.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνισηδυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

O πρώην αναπληρωτής διευθυντής του ΤΤ, σε υπόμνημα 70 σελίδων που κατέθεσε ισχυρίζεται ότι οι δανειοδοτήσεις έγιναν με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες και κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τις συνθήκες που θα επικρατούσαν στην αγορά τρία χρόνια αργότερα. 

Επίσης χαρακτηρίζει νόμιμη και τη σύμβαση εξαγοράς από το ΤΤ της εταιρείας έκδοσης πιστωτικών καρτών BESTLINE, συμφερόντων Δημήτρη Κοντομηνά, οποίος αναμένεται να απολογηθεί αύριο, από την ιδιωτική κλινική που νοσηλεύεται.

Ads

Τις επόμενες ημέρες θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή οι υψηλόβαθμοι υπάλληλοι του ΤΤ Χαράλαμπος Γιαγκούδης και Φωτεινή Κρέστα.

Ο Μάριος Βαρότσης μετήχθη στον ανακριτή της υπόθεσης Γ. Ανδρεάδης, προκειμένου να λογοδοτήσει για τις κατηγορίες της απιστίας και της συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του, ο Βαρότσης εμφανίζεται να ήταν ένα από τα τρία στελέχη της τράπεζας που εισηγήθηκαν την εξαγορά του 50% της Bestline, εταιρείας συμφερόντων Δημήτρη Κοντομηνά, από το ΤΤ, για την υλοποίηση προγράμματος πιστωτικών καρτών. Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα η εν λόγω εξαγορά ζημίωσε το ίδρυμα με περισσότερα από 138 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, ο κατηγορούμενος συμμετείχε σε υποεπιτροπή Αξιολόγησης Επενδύσεων, η οποία το 2009 βεβαίωσε ότι συγκεκριμένες επιχειρήσεις συμφερόντων Κοντομηνά εμφανίζουν «ικανοποιητική εικόνα» με «αποδεκτό κίνδυνο», χωρίς ωστόσο να παραθέτουν τους σχετικούς δείκτες. Τέλος εμπλέκεται και στις χορηγήσεις επισφαλών δανειοδότησεων στους επιχειρηματίες Λαυρέντη Λαυρεντιαδη και των καταζητούμενων Κυριάκου Γριβέα και της συζύγου του Αναστασίας Βάτσικα.
 
Στο μεταξύ, ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ, Άγγελος Φιλιππίδης παραμένει στις φυλακές του Μαλτεπέ της Κωνσταντινούπολης, αναμένοντας την έκδοσή του στην Ελλάδα. Αίτημα για την επίσπευση των διαδικασιών έκδοσής του κατέθεσε ο δικηγόρος του στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εκδόσεων. 
 
Η έρευνα των εισαγγελέων Διαφθοράς στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου εντοπίζει ζημία που υπερβαίνει τα 400 εκατ. ευρώ.
 
Το πόρισμα αποτέλεσε βάση για τα συνολικά επτά εντάλματα σύλληψης και την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος για 25 άτομα. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πέντε άτομα, ενώ εκκρεμεί η εκτέλεση άλλων δύο ενταλμάτων.