Η ισχύουσα τακτική «μαζέματος» των μεταναστών στην Πάτρα έχει ενταθεί τις τελευταίες ημέρες εν όψει του καρναβαλιού, έτσι ώστε να μην χαλάσει η ωραία εικόνα της πόλης τις γιορτινές αυτές ημέρες.

Ads

Όπως λέει ο Γιάννης Λάμπρου, μέλος του Δικτύου Υποστήριξης Μεταναστών στο tvxs «κάθε μέρα συλλαμβάνονται μετανάστες στην Πάτρα απλώς τις τελευταίες ημέρες έχει εξαπολυθεί πιο συστηματικό κυνηγητό».

Το Δίκτυο Υποστήριξης Μεταναστών, πριν από δύο εβδομάδες έκανε μία μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Πατρών διεκδικώντας την ελεύθερη πρόσβαση στα κρατητήρια με αποτέλεσμα να τους παραχωρηθεί η άδεια να επισκέπτονται τα κρατητήρια χωρίς κάποια ιδιαίτερη εξουσιοδότηση και χωρίς την παρουσία δικηγόρου. Έτσι, σήμερα αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τα κρατητήρια της Ασφάλειας Πατρών όπου όπως μας λέει ο Γιάννης Λάμπρου μόνο τις τελευταίες ημέρες έχουν προσαχθεί 100 με 150 άτομα.

«Επειδή τα κρατητήρια γεμίζουν, οι συλληφθέντες στέλνονται σχεδόν αμέσως στα κρατητήρια του Πύργου, του Αγρινίου και τελευταία και της Αθήνας», λέει ο Γιάννης Λάμπρου.

Ads

Τέλος, μας θυμίζει ότι και το περσινό σχέδιο αποκλεισμού του Αφγανικού καταυλισμού τους και οι συλλήψεις εκατοντάδων μεταναστών , οργανώθηκε πάλι εν αναμονή της καρναβαλικής περιόδου.