Μπορεί φέτος οι επίσημες εκδηλώσεις του καρναβαλιού να απαγορεύθηκαν, υπό το φόβο επέκτασης του κορονοϊού, όμως αυτό δεν σταμάτησε τους χιλιάδες «παραβάτες» καρναβαλιστές να μην παρελάσουν.

Ads

Στην Κοζάνη, στην Ηλεία, στη Ξάνθη, αλλά και στην πρωτεύουσα του καρναβαλιού, την Πάτρα, πλήθος κόσμου μεταμφιεσμένοι ή μη βγήκαν στους δρόμους και γέμισαν τις πλατείες.

image

image

Ads

Στην Πάτρα, το ραντεβού μεταξύ των καρναβαλιστών, δόθηκε στις δύο το μεσημέρι της Κυριακής στην πλατεία Ομονοίας, όπου παλιότερα ξεκινούσε η καρναβαλική παρέλαση και στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν χιλιάδες άτομα. Τι και εάν δεν υπήρχε μουσική από τα ηχεία της παρέλασης, τι και εάν δεν υπήρχαν τα μέλη της καρναβαλικής επιτροπής στο δρόμο για να τους κρίνουν, τι και εάν δεν έβγαλαν τα άρματα που τόσο καιρό έφτιαχναν, οι καρναβαλιστές δεν το έβαλαν κάτω. Με αυτοσχέδιες μουσικές, χόρεψαν και διασκέδασαν.

Όπως αναφέρει και το τοπικό thebest.gr καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης, η αστυνομία παρακολουθούσε διακριτικά τα δρώμενα και διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στους κεντρικούς δρόμους. Oι αστυνομικοί είχαν ενημερώσει προφορικά τους επικεφαλής των πληρωμάτων, ότι παρελαύνουν με δική τους ευθύνη, ωστόσο, όλα κύλησαν ομαλά.

image

Πάρα τις ακυρώσεις των καρναβαλικών εκδηλώσεων του Δήμου Ξάνθης λόγω του κοροναϊού Ξανθιώτες και επισκέπτες ξεχύθηκαν και στους κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης, στην κεντρική πλατεία και στην παλιά πόλη της Ξάνθης, όπου άτυπα συμμετείχαν στην ανεπίσημη καρναβαλική παρέλαση που διοργανώθηκε μέσω facebook.

Και στην Κοζάνη σχεδόν κανονικά πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο γλέντι των Φανών στην κεντρική πλατεία Κοζάνης, με μαζική συμμετοχή.

Ανάλογες «παραβάσεις» υπήρξαν σε διάφορες πόλεις και χωριά της χώρας.