Νέα παιχνίδια που μοιάζουν με βιντεολόττο (βλέπε φρουτάκια) λανσάρουν το επόμενο διάστημα ο ημικρατικός ΟΠΑΠ (στον οποίον το Δημόσιο ελέγχει το 35% και διορίζει τη διοίκησή του) σε συνεταιρισμό με την Intralot του Σωκράτη Κόκκαλη, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας». Στο μεταξύ, το νομοσχέδιο για την αγορά τυχερών παιχνιδιών που προωθεί η κυβέρνηση δείχνει και αυτό ΟΠΑΠ και Intralot, επισημαίνει το δημοσίευμα.

Ads

Συγκεκριμένα, ΟΠΑΠ και Intralot έκαναν τη συμφωνία τους για τα νέα παίγνια που μοιάζουν με βιντεολόττο από τον περασμένο Ιούλιο, με μια διετή απ’ ευθείας ανάθεση στην εταιρεία του Σ. Κόκκαλη, αξίας τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη συν τα οφέλη από τα 20 παιχνίδια άμεσης κλήρωσης που θα παίζονται από τα Τερματικά Αυτόνομης Χρήσης (ΤΑΧ). Το ποσοστό που η Intralot θα παίρνει από αυτά είναι 8%.

Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», είναι έτοιμα να λανσαριστούν δύο παιχνίδια της νέας συνεργασίας ΟΠΑΠ-Intralot, ενώ έπονται δεκαοχτώ. Πρόκειται για τα παιχνίδια Balloons Hunter και Penalty Game που θα παίζονται στα ΤΑΧ με χρήση κάρτας (και αυτή της Intralot) αξίας από 5 έως 500 ευρώ.

* Το πρώτο είναι εικονικό παιχνίδι σκοποβολής μπαλονιών με νούμερα από έναν κυνηγό. Είναι προκαθορισμένης απόδοσης, με payout 68% και στοίχημα από 0,10 έως 1 ευρώ.

Ads

Ο παίκτης καλείται να προβλέψει σωστά 6 αριθμούς από 58. Αν κερδίσει, δίνεται δυνατότητα και για bonus game, με τον παίκτη να καλείται να στοιχηματίσει τι χρώμα πεταλούδα θα πιάσει ο κυνηγός.

* Στο δεύτερο παιχνίδι τα κέρδη του παίκτη αυξάνονται βάσει κλιμακωτού πίνακα πρόβλεψης του αποτελέσματος των εικονικών πέναλτι.

Το payout φτάνει το 69% και το στοίχημα κυμαίνεται από 0,10 έως 2 ευρώ, ενώ για όσους εθιστούν υπάρχει και η συνέχεια με τις τυχερές μπάλες. Όταν ο παίκτης μαζέψει 20, μπορεί να παίξει το bonus game.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο για την αγορά τυχερών παιχνιδιών αλλά και για το άνοιγμα της αγοράς του στοιχήματος. Σχέδιο νόμου έχει δοθεί σε διαβούλευση, ενώ έχουν εκτιμηθεί σε 600 εκατ. ευρώ τα έσοδα του προϋπολογισμού από την παραχώρηση σχετικών αδειών. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με τα όσα γράφονται στα 27 άρθρα του αναλυτικού σχεδίου νόμου που έχει στη διάθεσή της, και αυτό δείχνει ΟΠΑΠ και Intralot –στην Ε.Ε. έχει αποσταλεί ένα συνοπτικό σχέδιο.

Ειδικότερα, με το άρθρο 22 του σχεδίου νόμου γίνεται σαφές ότι ο νόμος φτιάχνεται για να ισχύσει έπειτα από πέντε χρόνια καθώς «για διάστημα πέντε ετών από τη δημοσίευση του παρόντος, ανατίθεται στον ΟΠΑΠ το αποκλειστικό δικαίωμα οργάνωσης, εγκατάστασης, λειτουργίας και διεξαγωγής παιγνίων περιορισμένου κέρδους μέσω VLTs (Video Lottery Terminals)». Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι ΟΠΑΠ και Δημόσιο θα υπογράψουν σύμβαση γι’ αυτά τα δικαιώματα, ενώ με υπουργική απόφαση θα καθοριστεί ο αριθμός των μηχανημάτων που δικαιούνται να εγκαταστήσει ο ΟΠΑΠ.

Επιπλέον αναφέρεται ότι ο ΟΠΑΠ, στο πλαίσιο του αποκλειστικού δικαιώματος που του «παρέχεται», υποχρεώνεται να προσλάβει τρεις υπεργολάβους, «στους οποίους θα παραχωρήσει το δικαίωμα εκμετάλλευσης του 50% τουλάχιστον του συνολικού αριθμού μηχανημάτων που θα δικαιούται να λειτουργεί ο ίδιος».