Την είσοδο του Αρχαιολογικού Μουσείου, επί της οδού Πατησίων, απέκλεισαν προ ολίγου οι συμβασιούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με αιτήματα την άμεση καταβολή δεδουλευμένων έως και 22 μηνών, κατάργηση του 24μηνου περιορισμού του ΠΔ 164/04, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, κάλυψη των οργανικών κενών του ΥΠΠΟ με μόνιμο προσωπικό και χρηματοδότηση του Πολιτισμού.

Ads

Νωρίτερα το πρωί, είχαν καταλάβει συμβολικά την υπηρεσία πρωτοκόλλου του υπουργείου Πολιτισμού, διαμαρτυρόμενοι γιατί κανείς από την πολιτική ηγεσία δεν δέχτηκε να τους συναντήσει. Οι συμβασιούχοι δηλώνουν ότι σκοπεύουν να παραμείνουν επιτόπου στο Αρχαιολογικό Μουσείο τουλάχιστον μέχρι τις 14.00.

Όπως προειδοποιούν, από αύριο το πρωί θα προχωρούν σε αιφνιδιαστικές καταλήψεις διαφόρων κτιρίων, έως ότου τελικά εισακουστούν τα αιτήματά τους.

Στη διάρκεια συμβολικής κατάληψης της εισόδου του υπουργείου χθες το πρωί ο πρόεδρος των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ, Νίκος Χασομέρης δήλωσε: «Ο εμπαιγμός της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού συνεχίζεται. Ενώ καλεί το σωματείο σε διάλογο, οι τρεις υπουργοί δηλώνουν απόντες. Μας παραπέμπουν σε διοικητικό υπάλληλο. Εμείς συζητάμε μόνο με την πολιτική ηγεσία. Την καλή μας θέληση την δείξαμε. Από εδώ και πέρα θα έχουν να λαμβάνουν».

Ads

Με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο ΥΠΠΟΤ καλούν τους συναδέλφους τους να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που προκήρυξαν ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων και ο ΣΕΚΑ για την Πέμπτη.