Στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων φέρνει στο φως πόρισμα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, την ώρα μάλιστα που στις περισσότερες περιοχές της πρωτεύουσας εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα απορρίμματα που πληθαίνουν συνεχώς.

Ads

Σύμφωνα με τον έλεγχο που έκαναν επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης στο δήμο Αθηναίων, σε σύνολο 649 μονίμων και συμβασιούχων, που θα έπρεπε να απασχολούνται στην αποκομιδή των σκουπιδιών, οι 224 από αυτούς έχουν αποσπαστεί σε προνομιούχες υπηρεσίες του δήμου ή σε υπουργεία. Οι 204 ενώ έχουν την ειδικότητα του εργάτη και χωρίς να υπάρξει απόφαση της δημαρχιακής επιτροπής, αντί για την αποκομιδή των σκουπιδιών απασχολούνται σήμερα ως οδηγοί στον δήμο Αθηναίων, στον ραδιοσταθμό 9,84, στη δημοτική αστυνομία και σε άλλες υπηρεσίες.

Το πόρισμα των επιθεωρητών διαβιβάστηκε ήδη στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, ζητώντας την πειθαρχική δίωξη του αντιδημάρχου Αθηναίων σε θέματα καθαριότητας Γιώργου Δημόπουλου.

Το πόρισμα αναφέρει επίσης ότι πέρσι, ενώ είχαν προσληφθεί 342 συμβασιούχοι έργου για τη μεταφορά και εκφόρτωση παλαιών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, τοποθετήθηκαν επίσης σε πιο προνομιούχες θέσεις, όπως αυτές στη διεύθυνση οδοκαθαρισμού. Επιπλέον υπάρχει καταγγελία, σύμφωνα με την οποία οι υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων ενώ είχαν απεργήσει επί 10 μέρες πέρσι, πληρώθηκαν κανονικά, καθώς όλες οι ημέρες της απεργίας δηλώθηκαν ως ρεπό.

Ads

«Επιθυμία όλων μας είναι η πόλη να ξαναβρεί το ταχύτερο δυνατόν το πρόσωπό της. Το πρώτο που πρέπει να γίνει, και θα γίνει, είναι η αναδιοργάνωση του μηχανισμού καθαριότητας σε υγιείς βάσεις» τόνισε σε ανακοίνωσή του ο νέος δήμαρχος Αθηνών, Γιώργος Καμίνης.

«Όταν ο κ. Καμίνης σταματήσει να λειτουργεί ως συνήγορος της κυβέρνησης και αποφασίσει να λειτουργήσει ως δήμαρχος της πόλεως των Αθηνών, τότε θα αναγκαστεί να μιλήσει και για την ταμπακέρα» ήταν η απάντηση του απερχόμενου, Νικήτα Κακλαμάνη.