Τα φαινόμενα εκφοβισμού που δεχόταν ο Βαγγέλης Γιακουμάκης επιβεβαίωσε σήμερα με την αποκαλυπτική κατάθεσή της μάρτυρας στο δικαστήριο Ιωαννίνων.

Ads

Η γυναίκα της οποίας η κατάθεση είχε αναβληθεί τις δύο προηγούμενες φορές, ανέφερε ότι ο νεαρός φοιτητής δεχόταν συστηματικό μπούλινγκ.

«Είχα ακούσει φασαρία στις σκάλες και είχα βγει έξω να δω τι συμβαίνει. Τότε είχα δει τον Βαγγέλη να τον χτυπούν και να τον κλοτσούν. Όταν τον ρώτησα αν είναι καλά, μου είχε πει πως είναι καλά», ανέφερε σχετικά με ένα περιστατικό στο οποίο ήταν παρούσα.

Πρόσθεσε πως και η ίδια είχε δεχθεί απειλή με μαχαίρι από Κρητικό, ο οποίος σπούδαζε εκείνη την περίοδο στη σχολή.

Ads

Περιέγραψε τον Βαγγέλη Γιακουμάκη ως ένα πολύ καλό, ήσυχο και μετρημένο παιδί. Ήρεμο χαρακτήρα που ποτέ δεν προκαλούσε το παραμικρό.

Η μάρτυρας επέρριψε ευθύνες και στους υπεύθυνους της Γαλακτοκομικής Σχολής, καθώς ήξεραν τι συνέβαινε και δεν έκαναν κάτι για να εμποδίσουν.
Σύμφωνα με την κατάθεσή της η Σχολή προέβη απλώς σε συστάσεις να μην κυκλοφορούν μαχαίρια εντός της σχολής.

Σημειώνεται, ότι η γυναίκα, που είναι εγκυμονούσα, έβαλε τα κλάματα κατά τη διάρκεια της κατάθεσης όταν δεχόταν ερωτήσεις από τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων, ενώ στη συνέχεια αισθάνθηκε δυσφορία, η δίκη διεκόπη και η ίδια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Χατζηκώστα.