Σε αποκαλύψεις προχωράει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, καθώς αναφέρει ότι στο ΦΕΚ για τα απογευματινά χειρουργεία συμπεριλαμβάνονται τιμές πληρωμής και για τις ΜΕΘ, επιβεβαιώνοντας τις προσπάθειες της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων.

Ads

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Πάνος Παπανικολάου, το ΦΕΚ περιλαμβάνει και μη χειρουργικές επεμβάσεις, όπως η νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

«Ιδιωτικές ΜΕΘ με τσουχτερό κρατικό φακελάκι 2000 ευρώ μέσα στα δημόσια νοσοκομεία» τονίζει σε ανάρτησή του.

«Ο Άδωνις Γεωργιάδης έλεγε πως την ΚΥΑ περί “απογευματινών” τάχα την είχε υπογράψει πριν 13 μέρες. Τελικά το ΦΕΚ βγήκε σήμερα. Περιλαμβάνει και μη χειρουργικές πράξεις, π.χ. νοσηλεία σε ΜΕΘ! Ιδιωτικές ΜΕΘ με τσουχτερό κρατικό φακελάκι 2000€ μέσα στα δημόσια νοσοκομεία» αναφέρει χαρακτηριστικά, ο Πάνος Παπανικολάου.

Ads

 

Επιπλέον, επισημαίνει ότι «Για να προλάβω: είναι η 2η σελίδα του Παραρτήματος Ι της ΚΥΑ όπου αναφέρονται οι “εξαιρετικά βαρείες” = 2.000 € από την τσέπη του ασθενούς (ή πιο σωστά από την τσέπη των συγγενών προκειμένου ο διασωληνωμένος να εισαχθεί σε ΜΕΘ για να μην πεθάνει)».

Τέλος, ο Πάνος Παπανικολάου αναφέρει ότι στην επί πληρωμή λίστα έχουν συμπεριλάβει και τη νοσηλεία σε Μονάδες Νεογνών.


Οι τιμές που ανακοινώθηκαν έχουν ως εξής: