Ερώτηση στην Βουλή έχουν καταθέσει από χθες στις 11 το πρωί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Αθανασίου και Στάθης Παναγούλης, αναφορικά με καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πειραιά, το 2011, εις βάρος του Ιωάννη Καρούζου, η οποία δεν έχει εκτελεστεί.

Ads

 
Με την απόφαση υπ.αρίθμ. 937/2011 το Τριμελές Εφετείο Πειραιά καταδικάζει σε κάθειρξη οκτώ ετών χωρίς αναστολή τον κ. Καρούζο και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων. Σύμφωνα με την ερώτηση των δυο βουλευτών ο Ιωάννης Καρούζος δεν έχει φυλακιστεί, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες διέμενε σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου της Αθήνας.
 
Μιλώντας στο tvxs.gr ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι «26 ώρες μετά την διανομή του εγγράφου στον Τύπο δεν έχει υπάρξει καμία διάψευση. Και δεν νομίζω ότι μπορεί να διαψευσθεί». Σύμφωνα με τον ίδιο, τίθεται εδώ ένα σοβαρό ηθικό – εκτός των νομικών – ζήτημα. «Όταν πιάνεις και συλλαμβάνεις έναν μικρομεσαίο επιχειρηματία για κάποια χρέη ΦΠΑ και τον φυλακίζεις, την στιγμή που πιάνεις έναν μεγάλο επιχειρηματία για το ίδιο αδίκημα και τον αφήνεις να κυκλοφορεί, φέρεις και εσύ ευθύνη. Δημιουργείς έτσι άλλους 10 Καρούζους».
 
Οι δυο βουλευτές αναμένουν εντός του επόμενου δεκαπενθήμερου την απάντηση των αρμόδιων υπουργών, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Παραθέτουμε αυτούσια την ερώτηση των δυο βουλευτών:

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
- ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ και ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
- ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Θέμα: Μη εκτέλεση τελεσίδικης Δικαστικής απόφασης
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας REAL NEWS στο φύλλο τις 23-09-2012, ο κ. Ιωάννης Καρούζος εμπλέκεται σε υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Κατόπιν τούτου πληροφορηθήκαμε εγκύρως ότι ο κ. Ιωάννης Καρούζος με την υπ. αρίθμ. 937/2011 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πειραιώς (Κακουργημάτων) καταδικάσθηκε σε ποινή καθείρξεως οκτώ ετών , άνευ ανασταλτικού αποτελέσματος, καθώς και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του επί τριετία .
 
Η απόφαση αυτή του Τριμελούς Εφετείου Πειραιώς (Κακουργημάτων) δεν κατέστη δυνατόν να εκτελεσθεί. Ο καταδικασθείς φυγοδικεί, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες διέμενε σε σουϊτα πολυτελούς ξενοδοχείου των Αθηνών !..
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κύριοι Υπουργοί:
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να ενημερώσει τη Βουλή των Ελλήνων για την αδράνεια των διωκτικών αρχών που προϊσταται. Ειδικότερα ερωτάται τι συνέτρεξε και παρέμεινε ανεκτέλεστος η ποινή κάθειρξης οκτώ ετών , και δη άνευ ανασταλτικού αποτελέσματος , του Τριμελούς Εφετείου (Κακουργημάτων) Πειραιώς γα τον Ιωάννη Καρούζο . Επίσης,
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αν κινήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες και πώς. Γιατί δεν γίνεται σεβαστή η απόφαση του διακστηρίου; 
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΣΤΑΘΗΣ Β. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΝΑΣΟΣ) ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ»

Ads