Ένα έγγραφο της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας γύρω από  την προετοιμασία που υπάρχει για τις αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών, αποκαλύπτει με ανάρτησή της η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Αν. Τομεάρχης Υγείας Δώρα Αυγέρη.

Ads

Στο έγγραφο, που ανάρτησε, η 1η ΥΠΕ ζητά από τις δομές υγείας της Αττικής, μέχρι τις 16/8,  να έχουν γνωστοποιήσει τον αριθμό των υγειονομικών που εμπίπτουν στις διατάξεις για την αναστολή εργασίας αλλά, ταυτόχρονα για τις αναπροσαρμογές που θα προκαλέσουν αυτές οι αναστολές στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τη Δώρα Αυγέρη, η κυβέρνηση ενώ γνωρίζει τα σοβαρά προβλήματα που θα προκληθούν επιμένει στην αναστολή και, κατά την εκτίμησή της, προετοιμάζει τόσο προσλήψεις-εξπρές για τα κενά που θα δημιουργηθούν όσο και εκχώρηση υπηρεσιών υγείας σε ιδιώτες, με το πρόσχημα της έλλειψης προσωπικού.

Στην ανάρτησή της σημειώνει:

“Εφαρμόζουν το μέτρο της αναστολής εργασίας υγειονομικών, ενώ γνωρίζουν ότι θα προκληθούν σοβαροί κίνδυνοι λειτουργίας σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας.
Ετοιμάζονται για πάγωμα χειρουργείων και συγχωνεύσεις κλινικών, επειδή δεν θα φτάνει το προσωπικό!
Φαντάζομαι ποια θα είναι η απάντηση Κυβέρνησης- Υπουργείου Υγείας στις συνθήκες έκτακτης ανάγκης που θα δημιουργηθούν με απόλυτα δικη τους ευθύνη:
*Ανάθεση υπηρεσιών σε ιδιώτες έναντι αδράς αμοιβής
*Προσλήψεις εξπρές με fast track διαδικασίες για την αναπλήρωση-αντικατάσταση του έμπειρου προσωπικού που θα απομακρυνθεί.Τελικά, το επιτελικό καθεστως Μητσοτάκη δεν κάνει τίποτα τυχαία!”