Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παύλος Πολάκης, με αναρτήσεις του στο Facebook, σχολιάζει τον «διορισμό του Νικόλαου Βραχνή, ως πρόεδρου της Επιτροπης Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής»,  αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι, ο κ. Βραχνής, ο οποίος αντικαθιστά την Σοφία Καλανταρίδου που καθαιρέθηκε με νομοθετική διάταξη, «είχε χάσει τη θέση του αναπληρωτή καθηγητή με τελεσίδικη απόφαση του Σ τΕ», θέτοντας προς τους κ. Κικίλια και Κοντοζαμάνη το εξής ερώτημα: «Πως τον διορίσατε πρόεδρο της Επιτροπής, αφού δεν μπορεί να είναι ούτε μέλος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικόυ;».

Ads

«Μήπως επειδή όπως φαίνεται από τις δυο φωτογραφίες της απόφασης του Επικρατειας που δημοσιεύω ειχε ως δικηγόρο τον κύριο Γεραπετρίτη;», υπογραμμίζει ο κ. Πολάκης, παραθέτοντας σχετικές φωτογραφίες και αναφέροντας επίσης ότι ο υφυπουργός Υγείας, κ. Κοντοζαμάνης, «έστειλε στη Βουλή αστυνομικό σήμερα να παραλάβει αρον-αρον την απόφαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για να τρέξετε τη δημοσίευση της απόφασης διορισμού στο ΦΕΚ».

Αναλυτικά οι αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη:

Η πρώτη:

«ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ:

ΑΛΗΘΕΥΕΙ η πληροφορία πως ο κυριος Βραχνης ,που προχθές ορίσατε ως πρόεδρο της Επιτροπης Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (καθαιρώντας με νομοθετική διάταξη την προηγούμενη πανάξια πρόεδρο που είχαμε ορίσει εμείς ),ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΜΕ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ;;;;;;;;;

Ads

Μάλιστα κυκλοφορεί πως η απόφαση έχει κοινοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο και το Υπ. Παιδείας!!

ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ η πληροφορία ,πως προχωρήσατε σε αυτό το διορισμό;;;ΤΕΤΟΙΑ ΠΙΕΣΗ ΔΕΧΕΣΤΕ ΑΠΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗΣ;;;

ΥΓ Εμαθα κύριε ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ (και αυτό ισχύει σίγουρα)πως στείλατε στη Βουλή αστυνομικό σήμερα να παραλάβει αρον-αρον την απόφαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για να τρέξετε τη δημοσίευση της απόφασης διορισμού στο ΦΕΚ (πριν μαθευτεί το θέμα;;)

Ο κυριος Γεραπετριτης που ήταν Δικηγορος παλαιότερα του κυρίου Βραχνή και ζήτησε τον υπηρεσιακό φακελλο του επειγόντως χθες από το Υπουργειο Υγειας ξέρει κάτι;

Η διοικηση της Ιατρικης Σχολης μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την απόφαση;;;»

H δεύτερη:

«ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ…

1)ΤΕΛΙΚΑ οι αποφάσεις 491 και 492 του Συμβουλίου της Επικρατειας για τον κύριο Βραχνή (που διόρισαν χθες πρόεδρο της Επιτροπής Υποβοηθούμενης αναπαραγωγής μετά από πραξικοπηματική νομοθέτηση κατάργησης της προηγούμενης επιτροπής ) με την οποία ο εν λόγω ΧΑΝΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, χρονολογούνται από το 2019!!!! (φωτό 1-2)

Έχουν επιδοθεί ΣΙΓΟΥΡΑ στο Πανεπιστήμιο και κοινοποιηθεί στο υπουργείο Παιδείας!

2) Μετά τις αποφάσεις αυτές, το Δεκέμβριο του 2020 το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, με την απόφαση 2258/2020 δικαίωσε τον Μακάριο Ελευθεριάδη ο οποίος προσέφυγε κατά του Πανεπιστημίου Αθηνών για το γεγονός ότι ο Πρύτανης διόρισε το Νικόλαο Βραχνή στη βαθμίδα του επίκουρου καθηγητή (ΦΕΚ 839/2017, τ. Γ), και ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ 163/2.8.2017 (γ’ 839/28.8.2017) ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑ, ΣΥΝΕΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΡΑΧΝΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ (φωτό 5-6).

ΑΡΑ ΚΥΡΙΕ ΚΙΚΙΛΙΑ και Κύριε ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ πως τον διορίσατε ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, αφού ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΜΕΛΟΣ ΔΕΠ;;;;

Μήπως επειδή όπως φαίνεται από τις δυο φωτογραφίες της απόφασης του Επικρατειας που δημοσιεύω ειχε ως δικηγόρο τον κύριο ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;!

ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ .ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΦΕΚ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ !!!!!»