Εκτακτη συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Πάνος Καμμένος, κάνοντας λόγο για συκοφαντία του δημοσιογραφικού οργανισμού Μαρινάκη εις βάρος του και εις βάρος της οικογένειάς του και της γυναίκας του και την προσπάθεια που γίνεται να τον εμπλέξουν σε διάφορες υποθέσεις γύρω από την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, ενώ παρουσίασε και φωτογραφίες με τον κουμπάρο του και πρώην αξιωματικό της ΕΛΑΣ, Σπύρο Παπαχρήστο και τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ads

«Μετά την αποχώρηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων από την κυβέρνηση διαφωνώντας με τη συμφωνία των Πρεσπών, επέλεξαν κάποιοι συγκεκριμένοι να πλήξουν την τιμή και την υπόληψή μου. Είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω δημόσια. Θα απαντώ με στοιχεία βγάζοντας έγγραφα στο Twitter. Μετά από τα πρωτοσέλιδα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Μαρινάκη, των… παραπολιτικών τους εταίρων και των συνεταίρων τους, κατέθεσα προς την Εισαγγελέα Διαφθοράς ερωτήματα τα οποία αφορούσαν το σύνολο των υποθέσεων για τις οποίες υπήρχαν δημοσιεύματα ή ακόμα και υπονοούμενα, ερωτώντας μεταξύ άλλων και τη δικογραφία για τα κυκλώματα της Ελληνικής Αστυνομίας και τους μηχανισμούς ελέγχου που κάποιοι προσπάθησαν να με εμπλέξουν» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Όπως είπε ο Π. Καμμένος ο όμιλος προσπάθησε να εμπλέξει και τον δολοφονημένο το 2018 κουμπάρο του Σπύρο Παπαχρήστο στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες ενώ υποστήριξε ότι ο Παπαχρήστος  «ήταν εκείνος που οργάνωσε την ασφάλεια του κ. Μαρινάκη. Μάλιστα τον συνόδευε σε ταξίδια, σε γήπεδα της Αγγλίας και στις κοινωνικές σχέσεις και στις συναντήσεις με πολιτικά πρόσωπα. Γιατί δεν ανέφεραν που εργαζόταν μέχρι τότε;», πρόσθεσε και πόσταρε φωτογραφίες στο Twitter.

Σε ό,τι αφορά τους διαλόγους που είδαν το φως της δημοσιότητας και στους οποίους ο ίδιος φέρεται να συζητά με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για το πώς θα «δεθούν» δημοσιογράφοι των Παραπολιτκών για εγκληματική οργάνωση είπε ότι δεν είναι αληθινοί και ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν θεσμικός πρωθυπουργός και δεν θα επέτρεπε τέτοιες συζητήσεις μπροστά του.

Ο Π. Καμμένος επεσήμανε επίσης ότι «ο όμιλος των Παραπολιτικών επέλεξε να δημοσιοποιήσει διαλόγους με σκοπό να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. Είναι ο όμιλος που ακόμα και τώρα με την καμπάνια του κορονοϊού, πήρε ένα εκατομμύριο ευρώ από το κράτος. Οι δε καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον τους ανέρχονται στα 100.000 ευρώ τους τελευταίους μήνες, την ίδια ώρα που προβαίνουν σε σεξιστικές επιθέσεις κατά της συζύγου μου, δικηγόρου Ελένης Τζούλη».

O κ. Καμμένος επιτέθηκε και προσωπικά στους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο των «Παραπολιτικών» λέγοντας πως στήνουν μαϊμού sites στο όνομά τους για να παίρνουν λεφτά από το Δημόσιο. Και συνέχισε: «Κάποιοι έχουν στήσει διαλόγους και θα τους ερευνήσει η Δικαιοσύνη, αλλά εγώ δεν είχα καμία εμπλοκή. Είχα μόνο κοινωνική σχέση. Υπάρχει σχέδιο να παραχωρηθεί η εθνική κυριαρχία. Δεν είναι τυχαία τα όσα λένε οι Ντόκοι και οι Ροζάκηδες».

«Αυτού του είδους η προσπάθεια είναι για να με κάνουν δήθεν να σιωπήσω και να πλήξουν προσωπικά με ανήθικους χαρακτηρισμούς τη δικηγόρο μου και σύζυγό μου», επεσήμανε ο πρώην υπουργός ενώ σχετικά με το «γιατί στοχοποιείται αυτή την περίοδο» είπε πως «επειδή έχουν τελεσιδικήσει οι αστικές υποθέσεις, γιατί όλοι οι λογαριασμοί των “Παραπολιτικών” είναι μπλοκαρισμένοι και είναι σε εξέλιξη ποινικές υποθέσεις. Υπάρχουν κι άλλες υποθέσεις για τα ίδια πρόσωπα που θεωρούν ότι πρέπει να με στοχοποιήσουν».

Αναφορικά με βουλευτή των ΑΝΕΛ «που δήθεν είναι στους περίφημους διαλόγους, μαθαίνω ότι πρόκειται για τον Δημήτρη Καμμένο. Ήταν ο βουλευτής εκείνος που φεύγοντας από την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, ανέτρεψε την κοινοβουλευτική μας παρουσία, διέλυσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα μας και ήταν από τους τρόφιμους των γνωστών κύκλων του Πειραιά και πολύ κοντά στον… πριβέ υπεύθυνο αγιασμών-εξορκισμών της περιοχής» είπε χαρακτηριστικά.