Μια ακόμη ασθενής, η τρίτη συνολικά, έχασε τη ζωή της από κορονοϊό στο Δρομοκαΐτειο, με 4 ασθενείς να νοσηλεύονται παράλληλα σε κρίσιμη κατάσταση, και τα κρούσματα μέσα στο νοσοκομείο να ανέρχονται σε πάνω από 70, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

Ads

Επίσης, ο κ. Γιαννάκος αναφέρει ότι, τρία ψυχιατρικά τμήματα έχουν μετατραπεί σε κλινικές κορονοϊού και νοσηλεύονται εκεί συνολικά 60 ασθενείς, με άλλους 6 να έχουν μεταφερθεί με σοβαρά συμπτώματα σε νοσοκομεία αναφοράς. Επίσης, προσθέτει πως, σε άλλο ένα ψυχιατρικό τμήμα οξέων περιστατικών του νοσοκομείου, βρέθηκαν δύο ασθενείς θετικοί, με αποτέλεσμα όλο το τμήνα να τεθεί σε καραντίνα.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, συμβολικά, έκλεισαν την εφημερία, με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ να επισημαίνει παράλληλα πως αν και «οι συνθήκες του Δρομοκαϊτείου είναι επικίνδυνες για τους ασθενείς που θα εισαχθούν για νοσηλεία, δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο από το υπουργείο Υγείας».

«Δεν γίνεται σωστή ιχνηλάτηση προσωπικού και ασθενών. Δεν μεταφέρουν τους ασθενείς σε ασφαλές περιβάλλον να νοσηλευθούν. Λενε ψέματα για τα ποσοστά εμβολιασμού των εργαζόμενων του νοσοκομείου», τονίζει επίσης, ο κ. Γιαννάκος.

Ads

Σημειώνεται ότι, ενδεικτικά της δραματικής κατάστασης που επικρατεί στο νοσοκομείο είναι τα βίντεο-ντοκουμέντα, που έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ, πριν από μερικές μέρες:

Υπενθυμίζεται παράλληλα πως, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, έχουν προσφύγει στον εισαγγελέα, καταγγέλλοντας στην αναφορά τους, ότι η διασπορά του κοροναϊού είναι πλέον ανεξέλεγκτη, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως, «δεν υπάρχει Ψυχίατρος στο τμήμα. Δεν διαθέτουμε απόγευμα- νύχτα εργαστήρια. Παγκόσμια πρωτοτυπία. Δεν υπάρχουν επαρκή μέσα ατομικής προστασίας. Με μια ποδιά τσιγαρόχαρτο  παλεύουν οι λιγοστοί νοσηλευτές (τρεις τη βάρδια), να τα βγάλουν πέρα χωρίς στολές υψηλής προστασίας. Δεν γίνονται τακτικά προληπτικά τεστ σε ασθενείς και προσωπικό. Κινδυνεύουμε εμείς και οι ασθενείς».

Ολόκληρη η αναφορά του σωματείου εργαζομένων στο «Δρομοκαΐτειο»:
 
«Κύριε Εισαγγελέα,

Στο Δρομοκαΐτειο η διασπορά του κορωνοϊού είναι πια ανεξέλεγκτη. Ήδη έχουν εντοπισθεί περίπου 50 ασθενείς θετικοί και όλοι οι υπόλοιποι Νοσηλευόμενοι ασθενείς είναι ύποπτα κρούσματα καθότι δεν είναι σε θέση να τηρούν μέτρα ατομικής προστασίας.

Στο γηριοψυχιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου νοσηλεύονται 37 ασθενείς με κορωνοϊό, επίσης οι 9 νοσηλεύονται σε Γενικά Νοσοκομεία αναφοράς με σοβαρά συμπτώματα και δύο νοσηλευόμενοι ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό.
Το Νοσοκομείο έχει μετατραπεί πια σε Γενικό Νοσοκομείο νοσηλείας περιστατικών κορωνοϊού, χωρίς γιατρούς, λοιπό προσωπικό,  μέσα ατομικής προστασίας και χωρίς οξυγόνο. Μετατρέπεται σε αποθήκη ψυχών. Νεκροταφείο ψυχικά ασθενών με κορωνοϊό.

Το Γηροψυχιατρικό τμήμα νοσηλεύει 37 ασθενείς θετικούς στον κορωνοϊό με σοβαρή παθολογική και ψυχιατρική συμπτωματολογία.

Πολλοί εκ των νοσηλευόμενων είναι διεγερτικοί και καθηλωμένοι στα κρεβάτια τους και συνυπάρχουν με ασθενείς που πάσχουν από ανοϊκή συνδρομή.

Παλεύει πολλές φορές το Νοσηλευτικό Προσωπικό με τους ασθενείς με κίνδυνο να κολήσουν τη νόσο. Δύο ακόμη Νοσηλευτικά τμήματα νοσηλεύουν ψυχικά  δεκάδες ασθενείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες με ύποπτα κρούσματα χωρίς οξυγόνο.

Δεν υπάρχει απόγευμα – νύχτα στο Νοσοκομείο παθολόγος. Δεν υπάρχει Ψυχίατρος στο τμήμα. Δεν διαθέτουμε απόγευμα- νύχτα εργαστήρια. Παγκόσμια πρωτοτυπία. Δεν υπάρχουν επαρκή μέσα ατομικής προστασίας. Με μια ποδιά τσιγαρόχαρτο  παλεύουν οι λιγοστοί νοσηλευτές (τρεις τη βάρδια), να τα βγάλουν πέρα χωρίς στολές υψηλής προστασίας. Δεν γίνονται τακτικά προληπτικά τεστ σε ασθενείς και προσωπικό.

Ζητήσαμε οι ασθενείς με κορωνοϊό που είναι ηλικιωμένοι και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να μεταφερθούν άμεσα στα Γενικά Νοσοκομεία. Να σταματήσει η εφημερία γιατί κινδυνεύουν οι ασθενείς που εισάγονται να κολλήσουν κορωνοϊό. Ζητήσαμε να γίνουν τεστ σε όλο το προσωπικό και τους νοσηλευόμενους ασθενείς. Τίποτα. Ζητάμε την παρέμβασή σας γιατί είναι κρίμα από το θεό να χάσουμε και άλλους ασθενείς ψυχικά πάσχοντες από κορωνοϊό. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Κινδυνεύουμε εμείς και οι ασθενείς.

Τις προηγούμενες μέρες το Σωματείο των εργαζομένων στο Δρομοκαϊτειο προχώρησε και σε κινητοποιήσεις, καταγγέλοντας ότι το νοσοκομείο έχει μετατραπεί πια σε νοσοκομείο νοσηλείας περιστατικών κορωνοϊού, χωρίς γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, λοιπό προσωπικό,  μέσα ατομικής προστασίας και χωρίς οξυγόνο. Πολλοί εκ των νοσηλευόμενων είναι διεγερτικοί και καθηλωμένοι στα κρεβάτια τους και συνυπάρχουν με ασθενείς που πάσχουν από ανοϊκή συνδρομή».