Νομική προσφυγή κατά της ΚΥΑ για τα απογευματινά χειρουργεία ετοιμάζουν οι γιατροί, ενώ προγραμματίζουν νέες κινητοποιήσεις.

Ads

Πιο συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), σε επικοινωνία με τους νομικούς της συμβούλους συντάσσει νομική προσφυγή για την ακύρωση της ΚΥΑ 5/2/24περί «απογευματινών» επί πληρωμή χειρουργείων.

Η ΟΕΝΓΕ καλεί επίσης τους νοσοκομειακούς γιατρούς να συμμετέχουν μαζικά στη στάση εργασίας την Τετάρτη 27/3/24, 12:00μ.μ. – 3:00 μ.μ, όπως επίσης και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 27/3 και ώρα 13.30 στο Υπουργείο Υγείας.

Η ΟΕΝΓΕ επίσης ενημερώνει πως με παρόμοιο τρόπο θα παρεμβαίνει και σε περιπτώσεις που παραβιάζεται ή έχει ήδη παραβιαστεί ακόμα και η σχετική ΚΥΑ (πχ παράκαμψη της επιτροπής χειρουργείου, παράκαμψη του Διευθυντή Χειρουργικού τομέα σε κάθε νοσοκομείο, παράκαμψη των Επιστημονικών Υπευθύνων των χειρουργικών τμημάτων, ασθενείς εκτός λίστας κλπ.).

Ads

Παράλληλα, το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) με ανακοίνωσή του συμμετέχει στη στάση εργασίας που έχει προκηρυχθεί για αύριο Τετάρτη 27/03/24 και ώρα 12:00 – 15:00 και καλεί σε συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 13:30.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ «Καλούμε τους συναδέλφους να μη δηλώσουν συμμετοχή στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία!

Απαιτούμε:

  • Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.
  • Αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για την Υγεία.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας.
  • Αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας.
  • Ένταξη στα ΒΑΕ».