Σε ισχύ βρίσκεται η πολιτική των επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μετά την υπογραφή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τα υπουργεία Υγείας και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Ads

Την ΚΥΑ υπέγραψαν ο υπουργός Υγείας ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Αθανάσιος Πετραλιάς.

Επαναλαμβάνοντας τον κύριο κυβερνητικό ισχυρισμό για την εφαρμογή του μέτρου, ο υπουργός Υγείας ‘Αδωνις Γεωργιάδης ανάφερε, ότι «στο εξής, χιλιάδες ασθενείς που περιμένουν από μήνες έως χρόνια να χειρουργηθούν, θα μπορούν να βρουν διέξοδο στα απογευματινά χειρουργεία με κόστος πολύ χαμηλότερο από μια ιδιωτική κλινική». «Πιστεύω πολύ σε αυτό το μέτρο και θεωρώ ότι θα “αγκαλιαστεί” αμέσως και από το προσωπικό των νοσοκομείων και από τους ασθενείς. Συνεχίζουμε σταθερά στις μεταρρυθμίσεις για ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας αντάξιο των προσδοκιών των Ελλήνων πολιτών».

Πρόσθεσε, πως με σχέδιο και όραμα για την υγειονομική μετάβαση στην Υγεία του αύριο, εισάγεται ο θεσμός των απογευματινών χειρουργείων με στόχο, από τη μία να μειωθούν οι λίστες αναμονής των ασθενών που περιμένουν να χειρουργηθούν και από την άλλη να αυξηθούν τα εισοδήματα των γιατρών και νοσηλευτών που εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.