Αργά το απόγευμα αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τις άδειες οδήγησης, η συζήτηση του οποίου διεξάγεται σήμερα.

Ads

Το νομοσχέδιο της ΝΔ που καταργεί το αδιάβλητο σύστημα εξέτασης για τα διπλώματα οδήγησης με κάμερες και καταγραφή το οποίο απέκλειε παρεμβάσεις και εξεταστών και εκπαιδευτών έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην αντιπολίτευση, καθώς επαναφέρει το παλιό σύστημα διαφθοράς, που είχε μετατρέψει το «λάδωμα» σε «πάγιο» για την απόκτηση διπλώματος, ανεξάρτητα από τις επιδόσεις του υποψηφίου. Ακόμη το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα στους άνω των 74 ετών να συνεχίσουν να οδηγούν χωρίς επανεξέταση των ικανοτήτων τους.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση εξαπέλυσε πυρά τόσο για την ουσία του νομοσχεδίου όσο και για τη διαδικασία, καθώς κατατέθηκε προς ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Υποδομών και Μεταφορών από τη ΝΔ, καταψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, ενώ το ΚΚΕ αποχώρησε και το ΜεΡΑ25 αρνήθηκε να ψηφίσει.

Πέρα από το σκανδαλώδες περιεχόμενό του, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ήρθαν στο φως και σημαντικές αποκαλύψεις που προκαλούν πολλά ερωτήματα. Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής εμφανίστηκε ως σύμβουλος του υφυπουργού Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, ο Διαμαντής Ηλιάδης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης.

Ads

Όπως κατήγγειλαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πρόκειται για πρόσωπο που ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη για εμπλοκή στο κύκλωμα πλαστών διπλωμάτων.

Μάλιστα ο κ. Κεφαλογιάννης, όπως είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, όταν ρωτήθηκε για τη σχέση του με τον κ. Ηλιάδη, αρχικά παραδέχτηκε πως είναι σύμβουλός του, μετά είπε πως είναι «σύμβουλος της Πολιτείας» και στη συνέχεια αρνήθηκε πως τον γνωρίζει.