Μετά από τρία χρόνια κράτησης, αλλεπάλληλα αιτήματα αποφυλάκισης, μία απόπειρα απόδρασης αλλά και μία απόπειρα αυτοκτονίας, αποφυλακίζεται με όρους η Βίκυ Σταμάτη. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων δείχνει τελικά την πόρτα της εξόδου στην σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, με τον όρο καταβολής χρηματικής εγγύησης αλλά και περιοριστικούς όρους αναφορικά με τις μετακινήσεις της.

Ads

Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στη Βίκυ Σταμάτη είναι: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση τρεις φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα, αφαίρεση διαβατηρίου, υποχρεωτική διαμονή στη διεύθυνση που έχει δηλώσει στο δικαστήριο και χρηματική εγγύησης 50 χιλιάδων ευρώ.

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου έκανε μάλιστα λόγο για άκρως επιεική απόφαση. Οι δικηγόροι της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου πάντως επέμειναν ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία να καταβληθούν άμεσα τα χρήματα της εγγύησης και ζήτησαν να τους δοθεί προθεσμία δύο μηνών.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να αφεθεί ελεύθερη η Βίκη Σταμάτη με εγγυοδοσία 70 χιλιάδων ευρώ, ενώ εισηγήθηκε επίσης να της επιβληθούν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και της αφαίρεσης διαβατηρίου.

Ads

Η πρόταση για την χρηματική εγγύηση προκάλεσε την αντίδραση της κατηγορουμένης, η οποία αποχώρησε κλαίγοντας, αλλά και την αντίδραση του συνηγόρου της Φραγκίσκου Ραγκούση.

«Βάλτε της όποιον όρο θέλετε εκτός από αυτόν. Αυτή τη στιγμή πένονται. Δεν έχουν να συντηρήσουν ούτε ο ένας τον άλλον. Δεν υπάρχει δυνατότητα να μαζέψουν ούτε τρία χιλιάρικα. Συντηρούνται στη φυλακή από 10-20 ευρώ που θα δώσουν φίλοι και συγγενείς. Είναι σαν να τη σταυρώνετε. Περιμένει πώς και πώς να πάει στο παιδί της. Βάλτε της ακόμα και κατ’ οίκον περιορισμό», ήταν η τοποθέτηση του συνηγόρου της μετά την ανακοίνωση της απόφασης.