Την αποφυλάκιση του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη λόγω της λήξης του 18μήνου υποχρεωτικής κράτησης, προτείνει ο εισαγγελέας. Ο Λαυρεντιάδης κρατείται για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της Proton Bank. Πάντως αναμένεται να παραμείνει στη φυλακή καθώς έχει κριθεί προφυλακιστέος και για άλλες υποθέσεις.

Ads

Συγκεκριμένα, είναι προφυλακισμένος και για την ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδακη τον Ιούνιο του 2012 αλλά και για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Για την υπόθεση των επισφαλών δανείων, για την οποία έχει περάσει το 18μηνο υποχρεωτικής κράτησης, ο εισαγγελέας πρότεινε την αποφυλάκισή με τους όρους:  Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, παράδοση διαβατηρίου, απαγόρευση μετακίνησης πέραν των ορίων του Ν. Αττικής, απαγόρευση μετακίνησης με πλωτό ή εναέριο μέσο, εμφάνιση δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και υποχρεωτική διανυκτέρευση στην οικία του.

Για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους που κρατούνται για την ίδια υπόθεση δηλαδή τους Δημ. Σαραμαντη, Αντώνη Αθανάσογλου, Τρ. Κολλίτζα και Σμαραγδα Λιαρμακοπουλου, η πρόταση του εισαγγελέα είναι να αφεθούν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους δυο φορές το μήνα.

Ads