Για επικίνδυνες τυχοδιωκτικές αντιλήψεις κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στα περί καταγγελίας της δανειακής σύμβασης, ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Υποστήριξε ακόμη ότι με απογοήτευση άκουσε τον Αλέξη Τσίπρα να παραπληροφορεί την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε τον σχηματισμό κυβέρνησης ειδικού σκόπου και όχι τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Ads

 
«Καταγγελία ποιας σύμβασης; Αυτής που στηρίζει τις τράπεζες για να στηρίξει και να εγγυηθεί τις καταθέσεις των πολιτών; Aυτής που επιτρέπει να πέσουν 50 δισ. ρευστότητας στην αγορά; Είναι κανείς που θέλει να μην πάρουμε τα λεφτά για την πραγματική οικονομία και την ανάπτυξη; Αυτής που μας επιτρέπει να προχωρήσουμε τα επόμενα τρία χρόνια έργα υποδομής;» σημείωσε ο Ευ. Βενιζέλος, αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ.
 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι παραπληροφόρησε χθες την ΚΟ του κόμματός του ως προς τη θέση του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης. Διευκρίνισε ότι το ΠΑΣΟΚ πρότεινε κυβέρνηση συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων ή στήριξη μιας κυβέρνησης Αριστεράς εφόσον υπάρξει εγγύηση ότι η χώρα θα παραμείνει στην ευρώζωνη.
 
«Αρνηθήκαμε μια κυβέρνηση οικουμενική, ειδικού σκοπού που θα είχε ως αποστολή να παγώσει όλες τις διαδικασίες σε σχέση με την οικονομία. Είναι τελείως προσχηματικό να έχουμε στη φάση που διανύει η χώρα ως μόνο στόχο κάποιες θεσμικές αλλαγές τις οποίες ευχαρίστως αποδεχόμαστε και προτείναμε» σημείωσε.
 
Αναφερόμενος στις επαφές που θα έχει με τους πολιτικούς αρχηγούς στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής, σημείωσε ότι θα παρουσιάσει ξανά σε όλους τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, ενώ εκτίμησε ότι η παρούσα Βουλή μπορεί να δώσει κυβέρνηση αν τα κόμματα δείξουν στοιχειώδη ευθύνη. «Αν δεν θέλουν να συμβάλουν ας το πουν. Αν δεν θέλουν να δοκιμάσουν να κάνουν τα λόγια τους πράξη ας το πουν. Αν επιθυμούν νέες εκλογές, εξάντληση των περιθωρίων της χώρας ας το πουν» υπογράμμισε.
 
Για το εκλογικό αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ
 
Αποτιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα, αναγνώρισε ότι ο λαός τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ γιατί το θεώρησε υπεύθυνο για τις επιπτώσεις της κρίσης και έκανε λόγο για επώδυνο αποτέλεσμα. Εκτίμησε δε, ότι ο λαός ζήτησε αλλαγή πορείας αλλά δεν διατύπωσε μια καθαρή εντολή για το τι θέλει να γίνει και ποιος θέλει να το κάνει.
 
«Ο λαός θέλησε να προκύψει μια κυβέρνηση συνεργασίας. Κανείς δεν μπορεί μόνος. Το εκλογικό σώμα απέρριψε οποιαδήποτε εκδήλωση αλαζονείας. Ο λαός θέλησε να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ με ασφάλεια. Να μην υπάρξουν νέα επώδυνα μέτρα» πρόσθεσε.
 
Αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε αποφασισμένος να κάνει όλα όσα πρέπει για να ξαναγεννηθεί η παράταξη, υποστήριξε ότι μόνο ταμπού είναι η σχέση με το λαό και απηύθυνε κάλεσμα σε παλιά πολιτικά στελέχη και διανοούμενους.
 
«Τους έχουμε ανάγκη όλους. Πρέπει να φτιάξουμε μαζί το νέο καμβά της παράταξης. Να πούμε τη δική μας πρόταση για το μέλλον της πατρίδας» ανέφερε και έθεσε ως στόχο στην επόμενη Βουλή να είναι πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.