Μετά τις αιχμές που άφησε για τον Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζοντας πως δεν εκτιμήθηκε η στάση του να μην επιλέξει τη ρήξη και πως υπήρξε «διαπραγματευτική ανικανότητα» κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, ο Αλέξης Μητρόπουλος αποδέχθηκε τελικά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί στην τελευταία θέση της λίστας για την εκλογική περιφέρεια Αττικής.

Ads

«Aποδέχομαι την πρόταση να είμαι στην 15η θέση αντί της πρώτης που ήμουν», δήλωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος, προσθέτοντας μάλιστα πως γνωστοποίησε στην ηγεσία του κόμματος την απόφασή του αυτή σε μήνυμά του προς τον Αλέξη Τσίπρα, στο οποίο ανέφερε: «Σύντροφε Πρόεδρε, σε ευχαριστώ για την τιμή της πρότασης. Την αποδέχομαι. Καλή επιτυχία. Σε τιμώ, Αλέξης Μητρόπουλος».

«Θεωρώ ότι και αυτή η πρόταση είναι τιμητική να εκφράσω και με αυτή τη θέση αυτόν τον πολύπαθο λαό που με τίμησε» πρόσθεσε ο κ. Μητρόπουλος, σημειώνοντας ωστόσο ότι η τελευταία θέση είναι τιμητική για εκείνον αλλά όχι για την ηγεσία.

Σημειώνεται πως ο Αλέξης Μητρόπουλος εμπλέκεται σε υπόθεση φοροδιαφυγής και για το λόγο αυτό στην σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής συγκρότησης ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται:  «Μέχρι την πλήρη εκκαθάριση όσων θεμάτων βρίσκονται σε εκκρεμότητα και τον αφορούν, η εισήγηση προς την Κ.Ε. περιλαμβάνει την δυνατότητα να τοποθετηθεί στην τελευταία θέση εφόσον και ο ίδιος το επιθυμεί».

Ads